Trup w samochodzie...

21 Cze 2008, 13:11

Witam. Mam okazje kupić tanio samochód w którym leżał trup przez 10 dni. Chciałem się dowiedzieć czy jest skuteczny sposób na całkowite usunięcie smrodu zostawionego przez trupa? I jeśli jest, to jaki? Bardzo byłbym wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi. Z góry dziękuję...
mylo
Nowicjusz

• 21 Cze 2008, 15:44

Z takim czymś,poratuje cię tylko zakład,który zajmuje się czyszczeniem tapicerek w samochodach lub firma sprzątająca mieszkania(pranie dywanów,usuwanie nieprzyjemnych zapachów itd).Firme tą zazwyczaj wzywa się,jeżeli w mieszkaniu leżał trup i np. dywan nasiąknął tym zapachem.Sam tego zapachu nie usuniesz żadnym środkiem dostępnym w markecie.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

21 Cze 2008, 15:54

Dzięki, słyszałem o tym. Tylko ponoć ten zapach z czasem wraca. Rozmawiałem z ludźmi i większość mówi, że taki samochód to tylko na złom, a szkoda bo to jest GOLF 5 za 1,5 tys zł... Myślałem też o dezynfekcji ozonem. Rozmawiałem z ludźmi, którzy się tym zajmują, powiedzieli, że pierwszy raz spotykają się z takim przypadkiem, i stwierdzili, że Ozon powinien pomóc. Jednak nie jestem do końca przekonany, wiesz może coś na temat tej metody?
    mylo
    Nowicjusz

21 Cze 2008, 16:07

Kolego, za 1,5tysiąca GOLF 5 ?? Nawet jakby tam stado małp się zesra** to bez wahania brałbym takie auto. Popróbować zawsze można jakimiś środkami, w 100% zapewne nie "wyrzucisz" tego zapachu, ale jak się przyłożysz to zapewne usuniesz ten smród praktycznie całkowicie. A takie auto za 1,5tys? Zobacz ile kosztują "piątki". Wg mnie bierz te autko, a po pewnym czasie będzie wszystko dobrze :) pozdrawiam
    GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
    Bryann
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
    Auto: Nie mam

21 Cze 2008, 16:27

Jak myślisz? Dużo można by na tym zarobić? Chcociaż szkoda by mi było rozbierać na części takiego samochodu...
    mylo
    Nowicjusz

21 Cze 2008, 16:59

Właśnie się dowiedziałem, że ktoś mnie ubiegł. Temat do zamknięcia...
    mylo
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel Alpine
      Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...