REKLAMA
Dzien dobry. Planuje kupic swoj trzeci samochod. Pierwszy byl mondeo mk3 125km, teraz jezdze golfem 4 ktory ma 75km. Spadek mocy po mondeo odczulem wyraznie. Ale do rzeczy. Z racji tego ze w przyszlym roku sie hajtam I moje zycie sie zmieni w raz miejscem zamieszkania to prosze was o pomoc w zmianie auta. Siedze w necie I czytam o roznych modelach dosc dlugo I jakos mam metlik przez to.
A zatem, codziennie do pracy bede mial 45km w jedna strone. To wychodzi 90km na dzien. Bede zakladal rodzine lecz nie potrzebuje jakiegos vana (jedno dziecko starczy a jak wyjdzie to czas pokaze:)), mysle ze dziecko to rowniez usadze do 5d hatchbacka. Nie potrzebuje tez demona predkosci lecz by nie byl mulem drogowym. Jezdze spokojnie, bez szalenstw. Droga do pracy w obie strony 90km, raz w tygodniu wypad do rodzicow w obie strony 80km, do tego zakupy, dwa razy w roku wyjazd na wakacje. Droga do pracy to 30km jazdy autostrada. Tutaj mam kilka pytan. Co byscie mi doradzili. Kupic diesla czy lepiej benzyna + lpg. Myslalem nad megane 3 1.6 110km benzyna I zalozyc lpg. Jesli chodzi diesla to myslalem nad megane 3 1.5 110km (moze byc kombi). Jesli chodzi o benzyne to myslalem tez nad leonem 2 1.6 I zalozyc mu lpg. Lub leon 2 1.9 tdi 105km. Nigdy nie mialem diesla I troche boje sie o wydadki zwiazane z naprawami. W oko wpadla mi tez astra J lecz chyba mam za malu budzet na cos sensownego. Jestem otwarty na inne propozycje samochodow. Pozdrawiam.