Trzęsące się HID xenony...

01 Lut 2009, 17:12

Witam, ostatnio kupiłem i założyłem Xenony HID 6000K do VW Polo (rok 1996). Problem w tym, że po założeniu światełek na budynku, czy drzwiach od garażu widać, że promień świateł się trzęsie, a na drodze tego nie widać. Czym może to być spowodowane? Z góry dzięki za pomoc.

EDIT: Chciałem dodac jeszcze jedno pytanie... Czy w tych xenonach opisane jest która żarówka jest prawa a która lewa? Bo wydaje mi się że lewa dalej świeci niż prawa... :roll:
becouse
Nowicjusz

02 Lut 2009, 16:09

A te HID Xenony to są jakieś oryginalne(np. Philips,Bosh),czy takie zwykłe made in china?I reflektory też wymieniałeś,czy tylko układ elektryczny i żarówki?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lut 2009, 17:35

jeśli te twoje xenony to tylko żarówki to gratuluję pomysłowości,
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

03 Lut 2009, 21:39

Ja rowniez i w dodatku nie jest to zgodne z przepisami
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

05 Mar 2009, 13:33

Zapewne efekt ten spowodowany jest tym, że trzynastoletnie auto przeżarła rdza i reflektory trzymają się na lakierze..... :) na dodatek masz źle ustawione światła (ZGROZA!!!!!) i co gorsza, montujesz ksenony nie mając zielonego pojęcia jak ustawić światła. Szczerze współczuję tym, których będziesz mijał z naprzeciwka.
A tak na marginesie, to ksenony pasują do takiego auta jak pięść do oka, a podczas kontroli drogowej radzę przygotować się do pożegnania z dowodem rejestracyjnym.

pozdrawiam
Nigdy nie polemizuj z idiotą, sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
MCB
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze

20 Mar 2009, 15:53

No tak to już jest jak kupuje się chiński szmelc.
Ja od ponad półtora roku jeżdżę na ksenonach z Well Dona i wszystko jest perfekcyjnie!
mandy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bez kichania, kaszlu i łzawienia oczu w samochodzie
    Przez kilka chłodniejszych miesięcy w przewodach i zakamarkach układu klimatyzacji zdążyły zebrać się szkodliwe dla naszego organizmu zanieczyszczenia, grzyby i pleśnie. U wielu ludzi wywołują one takie nieprzyjemne reakcje ...