REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
togg napisał(a):Samochód ma 12 lat, z tyłu po zdjęciu tapicerki wyglądało, że raczej wszystko jest na swoim miejscu, ale rurki metalowe, które są w środku są pokryte cienką warstwą rdzy(aż się zdziwiłem) W przyszłym tygodniu będę w autoryzowanym serwisie, może znajdą przyczynę. Dzięki!
togg napisał(a):To jest honda civic z 96 roku 3-drzwiowa. Z siedzeniami z przodu nie ma żadnych problemów, tylko z kanapą z tyłu. Niedawno kupiłem samochód więc może poprzedniemu właścicielowi coś się wylało. Pod zewnętrznym materiałem (z tyłu siedzenia)jest taka metalowa osłonka spod której widać gąbkę. To trzeszczenie powstaje jak się naciska oparcie ręką, plecami. Wydaje mi się, że to materiał obiciowy (welur) ociera o coś, nie wiem czy o jakiś sztuczny materiał, czy bezpośrednio o gąbkę, żeby to zobaczyć musiałbym zdjąć tę metalową osłonkę, która jest przytwierdzona za pomocą takich małych metalowych kółeczek, trzyma to jedna solidnie. Poczekam na wizytę w serwisie jak nie znajdą przyczyny, to rozbiorę tę kanapę
adams napisał(a):Widocznie poprzedni właściciel dobrze wykorzystywał kanapa...
conest997 napisał(a):te wykończenia są praktycznie nie widoczne...a to pojawia się z czasem...materiał traci swoje właściwości i zaczyna się trzeszczenie...może to być spowodowane luzami powstałymi w wyniku upływu czasu....