Trzeszczące radio PEUGEOT 607 2.2 HDI

13 Sty 2020, 17:32

Hej,posiadam peugeot 607 2.2HDI. Mam problem z radiem,otóż ono strasznie trzeszczy,''strzela" (ja sam nie zauważyłem jakieś zależności kiedy trzeszczy,probowalem jechac szybciej,wolniej,hamować,jeździć obok linii wysokiego napiecia itp..) I teraz pytanie do Was,czy to moze byc wina slabego akumulatora? Czy jest w tym jakas zaleznosc? A moze jakis sposob na domową naprawe radia? Ja wiem,ze najlepiej oddac do mechanika. Ale sprawdzajac ceny naprawy radia to mnie glowa rozbolala.

Serdecznie pozdrawiam,
Tomasz.
tomaszKowalik
Nowicjusz

14 Sty 2020, 11:12

Rozumiem że płyta gra dobrze i tu nie ma problemu z takimi trzaskami?
Jeżeli tak to pewnie winą jest moc sygnału radiowego. Spróbuj stojąc gdzieś w miejscu poszukać różnych fal radiowych i sprawdź czy na wszystkich występuje taki sam problem.

Radio masz tam oryginalne?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Sty 2020, 15:50

Na kazdej stacji są trzaski- na jednej mniej,na drugiej wiecej itd. Co do plyty to nie wiem,bo mimo tego,ze mam ta plyte cd to ciagle pojawia sie komunikat,ze ta plyta nie jest obslugiwana. Uzywam czasami transmitera polaczonym z telefonem i jest ten sam problem- strasznie trzeszczy.
tomaszKowalik
Nowicjusz

14 Sty 2020, 17:33

Ok, czyli problem może być z antena i od tego bym zaczął sprawdzanie. Zobacz jeszcze czy przy wyłączonym silniku też są takie trzaski można będzie wtedy wyeliminować np. wpływ alternatora na powstające zakłócenia.
Cichy77
Forumowicz VIP

14 Sty 2020, 19:00

Przy staniu w miejscu bez względu na to czy jest samochod odpalony czy nie,tych trzaskow nie ma. Co do tej anteny ja kompletnie nie mam pojecia gdzie ona jest umiejscowiona. Przeszukalem wszystkie fora internetowe i tam odpowiedzi nie bylo.
Dzieki i pozdrawiam.
tomaszKowalik
Nowicjusz

15 Sty 2020, 14:25

tomaszKowalik napisał(a):Przy staniu w miejscu bez względu na to czy jest samochod odpalony czy nie,tych trzaskow nie ma
No to głośniki można wykluczyć, wygląda mi to na problem z anteną. Jak na postoju dodajesz gazu to tez problemów z trzaskami nie ma? Jeżeli ich nie ma to alternator również można wykluczyć.

Teraz jeszcze tak patrzę że tam był oryginalnie montowany wzmacniacz sygnału anteny i być może to będzie jego problem.

Wygląda on tak jak na załączonym zdjęciach.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Crown 1955 rok
    Średniej wielkości Crown to pierwszy samochód Toyoty sprzedawany w Stanach Zjednoczonych. Początkowo był oferowany pod marką Toyopet, jednak tamtejszym klientom oznaczenie nie przypadło do gustu i szybko zostało zmienione ...

15 Sty 2020, 16:32

Okej,w wzmacniaczu były niedopięte przewody. Dopiąłem je i zabezpieczylem tasma,aby nie wylecialy. Trzaski sa dalej,ale jest ich mniej niz przedtem. Nic wiecej raczej nie poradze i wychodzi na to,ze jednak do tego mechanika bede musial oddac.

Bardzo dziekuje za pomoc!!!! :ok:
tomaszKowalik
Nowicjusz

16 Sty 2020, 15:06

tomaszKowalik napisał(a):Trzaski sa dalej,ale jest ich mniej niz przedtem
Może być on uszkodzony lub gdzieś kable zwierają.
tomaszKowalik napisał(a):wychodzi na to,ze jednak do tego mechanika bede musial oddac
W tym przypadku mechanik raczej nie pomoże i szukaj elektryka lub elektromechanika :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

27 Lut 2024, 19:55

Panowie nie mogę znaleźć tego wzmacniacza anteny, gdzie go szukać?
Paskoski
Obserwowany