Trzy kolory żarówek

07 Wrz 2009, 13:47

A swoją drogą to czy w jakiś sposób zmienia się barwa świateł mijania jeśli założę sobie żarówki trzy kolorowe? Znalazłam takie, Nightguide i się zastanawiam nad tym - podobno zamontowanie ich zwiększa bezpieczeństwo na drodze. Czy to bajer czy prawda???
ollza
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Wrz 2009, 15:56

Na temat żarówek pisano już wiele razy na forum.Pisano też w wielu tematach właśnie na temat wspomnianych przez ciebie żarówek.M.in. ja sam o nich pisałem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Wrz 2009, 21:01

Tak, znalazłam Twoją wypowiedź, że miałeś takie żarówki i że faktycznie światło miało różne barwy, ale że na drodze różnie się to sprawdzało, znalazłam to co napisałeś i dzięki. Bo to właśnie takiej informacji szukałam, pewnie zostanę przy zwykłych Philipsach.
ollza
Nowicjusz

08 Wrz 2009, 17:27

NightGuide DoubleLife*: Maximum safety
Zalecane dla zachowania maksymalnego bezpieczeństwa i komfortu!
Naukowo skalibrowana 3-kolorowa żarówka halogenowa zapewnia optymalne oświetlenie, tam i wtedy, gdy jest potrzebne najbardziej.

Opatentowana technologia oświetlenia samochodowego firmy Philips — zapewnia kierowcy lepsząwidocznośći szybsze dostrzeganie niebezpieczeństw — teraz z dwukrotnie dłuższątrwałością!

1 - Jasne, białe światło (centralna strefa bezpieczeństwa)
Centralna wiązka światłą jest do 50% jaśniejsza i ma zasięg większy od 10 do 20 metrów niż standardowa żarówka, co pomaga widzieć lepiej i dalej.

2 - Chłodne, białe światło (strefa znaków drogowych)
Zwiększa widoczność znaków drogowych i przeszkód, oraz skraca czas reakcji kierowcy.

3 - Łagodne, białe światło (strefa komfortu od strony kierowcy)
Zmniejsza dyskomfort spowodowany przez nadjeżdżające pojazdy i pomaga kierowcy skupić się na drodze.
Ostatnio edytowany przez Shari, 11 Wrz 2009, 00:01, edytowano w sumie 1 raz
Shari
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

16 Wrz 2009, 18:57

O to bardzo konkretna wypowiedź, dzięki mocno!
ollza
Nowicjusz