Trzy paski i żaden nie pasuje :(

21 Maj 2008, 20:57

Kurcze kupiłem silnik S.D.I 1.9 98r. od vw polo do mojego ogórka vw t2 wszystko niby pasuje zmieniłem miske i takie tam. nie bylo altelnatora kupilem facet dal mi do niego 3 paski muwi wybiezesz lepszy ok pojechalem do domu a tu zaden nie pasuje. ALe wypatrzylem tam ze w tym silinku jeszcze jest mocowanie kolo altelnatora na cos innego chyba pome wspomagania ale u mnie jej nie bedzie i jeden pasek zakrótki a jeden za dlugi i nie wiem co robic co o tym myslicie>>>??<<< moze ma ktos fotki tego silnika gdzie widac pasek??? lub poradzcie mi niewiem chy dostane teraz taki pasek;/
Nie sztuką jest zabić muche przednią szybą zrób to boczną!!! "Drift King" (ja:D)
rafik225
Nowicjusz

Miejscowość: łask
  • 22 Maj 2008, 15:19

Proponuję podjechać do sklepu motoryzacyjnego i powiedzieć,do jakiego samochodu potrzebujesz pasek(dobrze jest wiedzieć rok produkcji,model i pojemność.Dodatkowo powiedz,że samochód jest bez wspomagania i bez klimy.Sprzedawca na podstawie książki napewno znajdzie odpowiedni.Jeżeli jaednak będziesz miał problemy w zwykłym sklepie motoryzacyjnym(sprzedawca może nie ieć katalogu części zamiennych do tego samochodu),to spróbuj w innym sklepie lub w sklepie z częściami do WV.Możesz też poszukać w Googlach coś o paskach.Wiele sklepów internetowych ma wyszukiwarki konkretnych pasków do konkretnych modeli.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
      Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...
      Toyota GR Supra
      Nowa Supra to nadal wygodne i dobrze wyposażone tylnonapędowe coupé z turbodoładowanym silnikiem R6 pod maską. W przypadku nowego modelu za napęd służy 340-konna jednostka 3.0 z turbiną twin-scroll. Taki zestaw wytwarza ...