Podstawowe kryteria zestawienia: - cabrio z miękkim dachem - silnik benzynowy o mocy około 250KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku
Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 3,2 - 250KM - BMW Z4 e85 3,0i - 231KM - Nissan 350Z 3,5 - 283KM - Porsche Boxster S 986 3,2 - 260KM
Zestawienie(kliknij aby powiększyć):
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Komentarz do zestawienia: Należy zwrócić uwagę na koszt piekielnie drogich dwuczęściowych tarcz hamulcowych (ATE) w Audi. Użytkownicy często z tego powodu zakładają te ze słabszej wersji 1,8T. Warto spojrzeć tez na koszt sprzęgła (Exedy, Sachs), koła dwumasowego (LUK), końcówki drążków kierowniczych (FEBI), łączniki stabilizatorów (FEBI) oraz amortyzatorów (KYB, Bilstein) w Nissanie i Porsche. Drogi jest termostat w BMW tak samo jak pompa wody (Pierburg) w Porsche.
Największe koszty generuje silnik Porsche, który przy większości napraw trzeba wyciągać. Lista typowych usterek uwzględnia te najczęściej występujące. Podana obok nich kwota jest uśrednioną wartością łącznie z kosztami robocizny i nie jest zmienna w zależności od częstotliwości występowania.
edit: Dodanie ankiety
Ostatnio edytowany przez dzida 11 Kwi 2017, 17:39, edytowano w sumie 2 razy
Dzida, w przypadku Audi TT 3,2 V6 są pewne nieścisłości - mam A3 8P 3,2 V6 i rozrząd mam na łańcuchu, ponadto ostatnio zmieniał tarcze/klocki przód to kupiłem dedykowane do R32 Zimmerman kupiłem za 950 zł a nie 2 tys komplet samych tarcz na przód.
Reszta myślę ok, ale wg mnie nie ma 3,2 6 cylindrowego na pasku w grupie VW/Audi.
Faktycznie nie wiem dlaczego wpisałem paski osprzętu w Audi - już poprawione i dzięki za czujność
Jeżeli chodzi o tarcze to jest tak jak napisałem wyżej: [link do Intercars wygasł] [link do iParts wygasł] [link do iParts wygasł] [link do iParts wygasł]
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Wynajem Porsche - spełnij swoje marzenia Branża motoryzacyjna zmienia się bardzo dynamicznie, jednak są takie nazwy, które od lat niezmiennie wywołują szybsze bicie serca wśród jej miłośników. Jedną z nich jest Porsche. Założona w 1931 roku ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.