Podstawowe kryteria zestawienia: - cabrio z miękkim dachem - silnik benzynowy o mocy około 250KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku
Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 3,2 - 250KM - BMW Z4 e85 3,0i - 231KM - Nissan 350Z 3,5 - 283KM - Porsche Boxster S 986 3,2 - 260KM
Zestawienie(kliknij aby powiększyć):
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Komentarz do zestawienia: Należy zwrócić uwagę na koszt piekielnie drogich dwuczęściowych tarcz hamulcowych (ATE) w Audi. Użytkownicy często z tego powodu zakładają te ze słabszej wersji 1,8T. Warto spojrzeć tez na koszt sprzęgła (Exedy, Sachs), koła dwumasowego (LUK), końcówki drążków kierowniczych (FEBI), łączniki stabilizatorów (FEBI) oraz amortyzatorów (KYB, Bilstein) w Nissanie i Porsche. Drogi jest termostat w BMW tak samo jak pompa wody (Pierburg) w Porsche.
Największe koszty generuje silnik Porsche, który przy większości napraw trzeba wyciągać. Lista typowych usterek uwzględnia te najczęściej występujące. Podana obok nich kwota jest uśrednioną wartością łącznie z kosztami robocizny i nie jest zmienna w zależności od częstotliwości występowania.
edit: Dodanie ankiety
Ostatnio edytowany przez dzida 11 Kwi 2017, 17:39, edytowano w sumie 2 razy
Dzida, w przypadku Audi TT 3,2 V6 są pewne nieścisłości - mam A3 8P 3,2 V6 i rozrząd mam na łańcuchu, ponadto ostatnio zmieniał tarcze/klocki przód to kupiłem dedykowane do R32 Zimmerman kupiłem za 950 zł a nie 2 tys komplet samych tarcz na przód.
Reszta myślę ok, ale wg mnie nie ma 3,2 6 cylindrowego na pasku w grupie VW/Audi.
Faktycznie nie wiem dlaczego wpisałem paski osprzętu w Audi - już poprawione i dzięki za czujność
Jeżeli chodzi o tarcze to jest tak jak napisałem wyżej: [link do Intercars wygasł] [link do iParts wygasł] [link do iParts wygasł] [link do iParts wygasł]
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
W deszczowe dni wzrasta liczba kolizji pojazdów z pieszymi W deszczu łatwiej o kolizję z udziałem pieszego – nawet o 58% w przypadku ulewy(1). Deszcz pogarsza widoczność i wydłuża drogę hamowania, dlatego przy takiej pogodzie kierowcy powinni zachować szczególną ostrożność. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.