Tuba do auta

27 Sie 2008, 17:58

Witam, chciałbym kupić do mojego passata b3 :) :wink: tube do bagażnika, w przodzie mam głośniki pioneer i radyjko JVC 4x50,
chcialbym sie zmieścić w kwocie 400 zł, nie zależy mi na tym aby rozrywało klape tylko żeby ładnie i ze smakiem duckało :) :) ,
w temacie jestem zielony więc proszę was o pomoc. Jednak mam juz pewne typy

[link do oferty na Allegro wygasł]

http://www.swistak.pl/aukcje/3388211,SU ... -HURT.html

warto dodać tyle do zestawu z wzmacniaczem blaupunkt? moze ma ktoś inne propozycje. Czy moze lepsza tuba aktywna? Prosze o pomoc i pozdrawiam
pawelzam
Nowicjusz

27 Sie 2008, 18:43

Chcesz kupić samą tube za 400 zł, czy tube+ wzmacniacz za 400zł??

Z tych dwóch propozycji wybrałbym tą druga. Lepszy wzmacniacz jest.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

27 Sie 2008, 20:52

Tube + wzmacniacz.
pawelzam
Nowicjusz

28 Sie 2008, 12:57

Witam,nie chce zakladac nowego tematu wiec pozwole sobie zadac moje pytanie wlasnie tu.Wiec czy zestaw przedstawiony przez kolege wyzej mozna zintegrowac z komputerem? Chcialbym aby taki zestaw lub podobny,urzedowal mi w domu :).Z gory dziekuje :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

28 Sie 2008, 13:46

Pewnie w jakiś sposób się da, tylko po co??
Za 400 zł możesz sobie kupić dobrą karte dźwiękową + dobre głośniki 5.1 do kompa, więc ja nie widzę sensu aby kupować tube ze wzamcniaczem do kompa.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

28 Sie 2008, 14:02

Bryza napisał(a):Pewnie w jakiś sposób się da, tylko po co??
Za 400 zł możesz sobie kupić dobrą karte dźwiękową + dobre głośniki 5.1 do kompa, więc ja nie widzę sensu aby kupować tube ze wzamcniaczem do kompa.

To wszystko juz mam ;) pytam poniewaz potrzebuje czegos wiecej,ale dzieki za podpowiedz
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...

29 Sie 2008, 10:36

Na oby dwóch aukcjach przedstawiona nie jest Tuba tylko skrzynia w kształcie walca.
Ale co do samych walców są mało praktyczne wiec może pomińmy je, a skupmy się na skrzyniach w kształcie jakiegoś sześcianu.

Jeśli masz głośniczki pioneer`a to nie pchaj tam balupunkta, wstaw również bas pioneer`a.
Mogę Ci polecić dość popularne głośniki:

25 cm

i 30 cm

Obydwa głośniki pójdą na wzmacniaczu o mocy RMS 200W

Co do tego czy mozna podłączyć wzmacniacz samochodowy do komputera wraz z ta skrzynia która kolega zaproponował wyżej to owszem można.

Przy tej mocy wzmacniacz należy zasilić akumulatorem samochodowym o pojemności dajmy na to 45 Ah i następnie akumulator należy podpiąć pod odpowiedni prostownik.
Jeśli natomiast chcemy tylko sprawdzić w domu głośnik i próba nie będzie zbyt długo trwała można wzmacniacz podłączyć pod sam prostownik, dobrze by było gdybyśmy posiadali prostownik z funkcja Boost wówczas prostownik daje większy prąd ładowania a to powoduje płynniejszą pracę wzmacniacza.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń