Tuba świeci a nie gra

26 Lis 2021, 22:38

Witam zakupiłem ostatnio tube aktywną VoiceKraft 300W. Po podłączeniu tuba działała, był mały problem przez chwilę ale wyszło na to że przy wejściu chinch nie było masy więc okrecilem je drucikiem a drugi koniec przyczepiłem do śrubki i tuba działała elegancko przez dzień. Gdy następnego dnia chciałem odpalić radio tuba już nie grała. Kontrolka się świeci ale tuba nie gra. Próbowałem zmieniać źródło muzyki, podłączałem ja do telefonu do innego radia i nic nadal nie gra. Co to może być?
Szemkoho
Nowicjusz

26 Lis 2021, 22:41

a co mają chinche do masy?
druciarstwo zawsze się tak kończy, pokaż jak to podłączyłeś?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2021, 11:01

Żeby tuba zagrała musi pojawiać się napięcie wzbudzające w niej wzmacniacz wtedy ona się aktywuje być może tu coś źle podłączyłeś. Jak włączasz radio to automatycznie z nim powinna się uaktywnić tuba jak jest dobrze podłączona.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Lis 2021, 18:28

Znaczy to było tak
1. Ppoprawne podłączenie tuby wszystko działa
2. Tuba buczy nawet w wyciszonym radiu wiec wyczytałem żeby obwinąć wejście chinch w radiu drucikiem i drugi koniec do śrubki i to pomogło
3. Tuba mi grala ladnie caly dzień gdzie wyłączałem i włączałem samochód nie raz na noc samochód stał w garażu a następnego dnia po odpaleniu tuba juz nie grała.
Szemkoho
Nowicjusz