Tuleje tylna belka Golf 4

06 Sty 2021, 22:49

Witam, mam takie pytanie czy ktoś wymieniał tuleje tylnej belki w golfie 4 5d 1.9 TDI GTI AHF? Bo nie wiem jaka jest tam średnica, mierzyłem i wychodziło raz tak i tak, a nie mam możliwości żeby najpierw wyciągnąć tuleje i je zmierzyć. Druga sprawa to jakiej firmy najlepiej kupić tuleje, coś co chwilę potrzyma. I trzecie pytanko to czy jest to skomplikowana operacja? Da radę zrobić to na samochodzie czy lepiej wyciągnąć belkę. Z góry dzięki i nie pogardzę pomocnym radom, technikom i informacjom.
Ciastek140
Początkujący

08 Sty 2021, 16:12

Jak je wymienić jak masz trochę smykałki i jakieś miejsce gdzie najlepiej poniesiesz auto do góry to powinieneś sobie poradzić.

Tu masz taki filmik na którym pokazane jest jak to wygląda:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ciastek140 napisał(a):Bo nie wiem jaka jest tam średnica, mierzyłem i wychodziło raz tak i tak, a nie mam możliwości żeby najpierw wyciągnąć tuleje i je zmierzyć
Kup odpowiednie pod auto które masz i nie będziesz musiał mierzyć bo będą na pewno pasowały.

Ciastek140 napisał(a):Druga sprawa to jakiej firmy najlepiej kupić tuleje, coś co chwilę potrzyma.
Ja bym wybrał Meyle np. [link do oferty na Allegro wygasł] lub Lemfordera, Febi też powinny wytrzymać.
Teoretycznie można by było założyć te tuleje z poliuretanu ale myślę że będą za twarde do tego auta.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Sty 2021, 20:21

Zamówiłem już lemfordera. Śruby gdzieś osobno mogę kupić?
Ciastek140
Początkujący