Tuning optyczny LED

26 Cze 2010, 21:29

Witam,

co sądzicie o takim optycznym tuningu przez diody LED. Czasem pokazują to na filmach w różnych super brykach. Ciekawe jakby to wyglądało w Oplu Astrze 1.6 ?

>http://www.chinabuye.com/120cm-60-led-flexible-white-light-strip-for-car-underbody
Ostatnio edytowany przez michalowski75, 27 Cze 2010, 20:08, edytowano w sumie 1 raz
michalowski75
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

26 Cze 2010, 22:31

Jeśli jest odpowiednio pod względem prawa a także pod względem stylistycznym na pewno ładnie to wygląda. Dużo ludzi zakłada takie lampki wszędzie gdzie się tylko da i jak się da. To w cale a w cale nie wygląda. Skromność i dokładność jest drogą do sukcesu.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

27 Cze 2010, 16:59

A co mówi prawo o takich diodach ? Czy instalacja gdzieś jest zabroniona ?
Na tej stronce są różne kolory:
>http://www.chinabuye.com/60cm-30-led-flexible-blue-light-strip-for-car-underbody

Czy ma to jakieś znaczenie, jaki kolor sobie założę czy tylko estetyczne ?
Ostatnio edytowany przez michalowski75, 27 Cze 2010, 20:08, edytowano w sumie 1 raz
michalowski75
Nowicjusz

27 Cze 2010, 19:17

Światła do jazdy dziennej muszą być barwy białej . Powinny się automatycznie wyłączać, jeżeli włącza się światła mijania lub drogowe. Światła te muszą być na wysokości co najmniej 25 cm od ziemi, ale nie wyżej niż 150 cm, maksymalnie 40 cm od bocznego obrysu pojazdu, a wzajemna odległość między nimi nie może być mniejsza niż 60 cm.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

27 Cze 2010, 19:25

michalowski75 napisał(a):Na tej stronce są różne kolory:

Jasne ze mozesz zalozyć sobie rozowy,niebieski itp.Tylko jestem ciekawy jak długo
na tych kolorkach pojezdzisz.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Cze 2010, 20:56

Ale takie coś chyba nie jest zamiennikiem świateł dziennych ani mijania, tylko ma świecić jakoś pod samochodem.
>http://www.chinabuye.com/90cm-45-led-flexible-red-light-strip-for-car-underbody
Zobaczcie w opis. Underbody, to chyba nie światła mijania, co ?
A co do wysokości, to widziałem kilka aut ze światłami LED na dolnym spojlerze z przodu i nie sądzę, że było to powyżej 25 cm od podłoża. Policja jakoś chyba ich nie zatrzymuje.
Ostatnio edytowany przez michalowski75, 27 Cze 2010, 22:34, edytowano w sumie 1 raz
michalowski75
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...
    Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
    Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...

12 Lip 2010, 22:14

Fakt, że niektórzy przyczepiają takie oświetlenie gdzie się tylko da - w ich przekonaniu takie zabiegi upiększają auto... Ale uważam, że zastosowanie oświetlenia LED w sposób stonowany i przemyślany jest całkiem przyjemne dla oka.
Ostatnio edytowany przez winnetou, 13 Lip 2010, 23:57, edytowano w sumie 1 raz
winnetou
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

21 Lip 2010, 22:31

ja miałem listy led niebieskie. Niestety zabronione przede wszystkim z powodu koloru. Oświetlenie przednie auta wg prawa RP musi byc barwy białej, żółtej lub selektywnej.
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

michalowski75 nie martw się, w środku zamontuj nad pedałami itp. Do takich się nie przyczepią. Do moich z filmiku przyczepił się diagnosta i nie chciał przepuścić na badaniu tech. Policja nie zdążyła. Większość tego typu ledów zasilanych jest z zapalniczki, więc jak zobaczyłem radiowóz to wyłączałem :mrgreen:
djwyrebas
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

03 Wrz 2010, 16:40

Dlatego do tego typu bajerów najlepiej jest zamontować magiczny guziczek :razz:
wlodi
Początkujący

Miejscowość: Lublin