Tuning - pytanie??

27 Kwi 2008, 09:55

Witam wszystkich forumowiczów
Mam pytanie dotyczące pojęcia tuningu samochodu. Posiadam Opla Corse i mam w związku z tym pytanie, jakie elementy tego samochodu można tuningować a jednocześnie aby go nie zwieśniaczyć. Na czym polega pojęcie tuningu optycznego??
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

27 Kwi 2008, 10:31

No to tak - optycznie w Corsie można poprawić:
* ładne i pasujące felgi alu napradę dużo dają temu autu
* przednie i tyne lampy możesz zmienić na jeden z dostępnych wzorów (nie polecam lexusopodobnych bo nie wyglądają dobrze w Corsie, za to w Tigrze tak), niektóre są naprawdę ładne
* Ładny lakier - kiedy samochód ładnie się błyszczy w słońcu to połowa wrażenia już gotowa :) Corsa ślicznie wygląda z głęboką perłową czernią
* zderzaki i listwy pod kolor, jeżeli jeszcze nie są
* mogą być delikatne brewki, ale naprawdę delikatne
* obudowa lusterek pod kolor
* można się zastanowić nad skórzanymi akcentami we wnętrzu

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ja kurat nie jestem zwolennikiem robienia z samochodu odpustowej choinki - wiele samochodów - w tym Corsa - nie potrzebuje wielu przeróbek, żeby ładnie się prezentować. Pozdrawiam!
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

27 Kwi 2008, 12:45

Brewki są tak piękne w każdym aucie jak piękna jest Oprah w stringach. Tyle na temat.

Co do skórzanych obić - kupę kasy trzeba wydać żeby wrzucić do środka skórę. Jeśli masz kasę to po co tuningujesz takie auto jak OPEL ?

Kupisz dobrą felę, wsadzisz dobrą oponę i połowa sukcesu.
Nie baw się w spojlery, brewki, owiewki, wloty powietrza, no chyba że jesteś pan Romek traktorzysta.
Lakier + odpowiednia pasta czy coś na ten styl, myć, pucować, fele mają się świecić, w środku schludnie.
Na początek wystarczy.
Loczek
Początkujący

27 Kwi 2008, 15:30

A po co niektórzy tuningują takie auto jak Golf 1 wsadzając w to nieraz pięciokrotną wartość samochodu? Może dlatego że to właśnie chcą zrobić, mają taką pasję, akurat ten OPEL im się podoba i mają na niego ciekawy pomysł? Pewnie, za tą kasę kupili by sobie dużo lepszą furę, ale jakoś tego nie robią. Zastanawiające co? Co do brewek to zgoda - wieś.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

29 Cze 2008, 16:38

Proponuję podrasować wnętrze :) Fajne zegary i alu ramki :) Sama tak zrobiłam w mojej tigrze i efekt wymiata :)
Kemada
Nowicjusz

29 Cze 2008, 20:56

Odnośnie tego, co można wymienić by auta nie zwieśniaczyć, zależeć będzie tylko i wyłącznie od Ciebie, czyli tego tuningującego swoje auto. Wymienić można praktycznie wszystko :) a to, co wieśniackie Tobie może się nie podobać a innym wręcz przeciwnie.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy S Coupé
    Sugestywny design nadwozia nowej Klasy S wyznacza wzorce swoją imponującą kompozycją – wizualne napięcie w liniach nadwozia i dynamiczne kontury. Już na pierwszy rzut oka nowa Klasa S przejawia ambicję do bycia liderem. ...

04 Lip 2008, 23:40

Tuning optyczny w Corsie:
-ladne duze alusy
-ladny kolorek auta
-spojlery
-gleba czyli zawieszenie (moze i to nie optyczny tuning ale ladnie wyglada)
-wnetrze np. moze jakas skora
SpeeQ
Nowicjusz

Miejscowość: Bełchatów

08 Wrz 2008, 17:12

witam
corsa hmm?
moim zdaniem corsy najladniej wygladaja w german stylu
-usunięcie emblematów
-Felgi Deep Dish (z szerokim rantem) i opony naciagniete na felge
-bardzo niskie zawieszenie
-poszerzenia
-żadnych body kitów, spoilerów itp. rzeczy tuning jest stonowany i lajk nie odróżni go od seryjnego auta
-klatka we wnetrzu auta
-koła poza obrysem nadwozia
felgi?
-ronal turbo
-schmidt
-steffan(chociaz te to bardziej do cultu ale tez sa ladne)
-keskin
fiat16
Nowicjusz

Miejscowość: Radom