Turbina Golf IV

24 Lip 2008, 07:46

Witam wszystkich, wydaje mi sie że uszkodziła mi się turbina w aucie. Podczas jazdy po zakończeniu manewru wyprzedzania, samochód nagle stracił moc, bardzo kiepsko sie rozpędza, i nie słyszę charakterystycznego gwizdania turbinki w kabinie. Czy moje podejrzenia są słuszne?. Czy mogło sie uszkodzic cos oprócz turbiny jeśli są takie objawy? Pozdrawiam
Zgraj
Nowicjusz

• 24 Lip 2008, 08:55

Zajrzyj pod maskę i odpal auto. Zobacz czy nie ma gdzieś przedmuchów, może turbo nie ma szczelności i słabo kręci sprężarką. Może poprostu się zatarło :( . Jest też zawór ciśnienia i chip.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

24 Lip 2008, 09:05

Na postoju auto dobrze wchodzi na obroty ale podczas jazdy brak mocy a co za tym idzie obroty też nie wzrastaja w takim stopniu. Sprawdzę to co napisałeś po pracy . Dzięki
    Zgraj
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
      Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
      Wystawa "Od 0 do 100" w Audi museum mobile
      Wystawa "Od 0 do 100", prezentowana w Audi museum mobile w Ingolstadt, ukazuje moment, w którym marka Audi weszła na stałe do segmentu aut klasy wyższej. Tym momentem, bardzo znaczącym w historii koncernu AUDI AG, ...