Turbosprężarka w cinquecento

23 Maj 2010, 13:18

Witam. Przeczytałem artykuł, który prezentuje się następująco: http://www.sporting.friko.pl/turbo.htm Moje pytanie brzmi: jakie turbo da się wsadzić do cieniasa "s" nie angażując do tego celu drogich firm zajmujących się tuningiem? Szukałem ale dedykowanego turbo do fiata cc nigdzie nie ma. Proszę o konkretne odpowiedzi, gdyż zdaje sobie sprawę ze zmiany właściwości jezdnych po tego typu udogodnieniach a bez zmiany elementów zawieszenia. Pozdrawiam:)
tofu131
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

23 Maj 2010, 15:51

Poszperaj wśród aut na części. Może to być dowolna sprężarka z silnika benzynowego, w zależności od kosztów, jakie posiadasz. Zacznij szukać od aut na części (Ford Probe 2,2T, VW 1,8T itd.) na nowej, dowolnej małej turbinie np. IHI lub Garret kończąc.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

23 Maj 2010, 19:53

Koszt sprężarki to początek góry kosztów jakie niesie za sobą uturbienie.. Nie jest to łatwe ani tanie..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

24 Maj 2010, 12:03

qki007 napisał(a):Koszt sprężarki to początek góry kosztów jakie niesie za sobą uturbienie.. Nie jest to łatwe ani tanie..

Lepiej wadzić inny silnik np. z Uno Turbo
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...
    Niewyspany kierowca i problemy z zasypianiem
    Czy miewasz trudności z zasypianiem? Badania wykazały, że tego rodzaju objawy mogą znacząco wpływać na twoje bezpieczeństwo. Osoby, które na co dzień doświadczają problemów z zaśnięciem są dwa razy bardziej ...