Tylna lampka - awaria, brak oświetlenia

08 Wrz 2018, 17:43

Witam wymieniałem dzisiaj lampke z tyłu w samochodzie i wydaje mi się że doszło do zwarcia gdyż starą lampką poruszyłem pare razy bo czasem łapała i się zapalała aż w pewnym momencie przestało działać i wywaliło mi podświetlenie zegarów i dzwięk który pojawia się gdy samochod jest zgaszony a mam zapalone swiatla
kupilem nowe zarowki ale nic z tego
gdy wciskam pedał hamulna zapala się żarówka obok
prosze o podpowiedz czy to zwarcie czy cos spalilem bo nie mam zielonego pojecia
12371
Nowicjusz

08 Wrz 2018, 17:47

Zacznij od sprawdzenia bezpieczników.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Wrz 2018, 12:21

12371 napisał(a):prosze o podpowiedz czy to zwarcie czy cos spalilem bo nie mam zielonego pojecia
Zwarcie zrobiłeś na chwilę i pewnie przepalił się bezpiecznik odpowiedzialny za oświetlenie tak jak wspomniał [email widoczny po zalogowaniu] Musisz dostać się do skrzynki z bezpiecznikami i znaleźć ten który odpowiada za oświetlenie wnętrza. Opis bezpieczników powinien być na wewnętrznej stronie pokrywy/osłony bezpieczników.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...