Tylna lampka - awaria, brak oświetlenia

08 Wrz 2018, 17:43

Witam wymieniałem dzisiaj lampke z tyłu w samochodzie i wydaje mi się że doszło do zwarcia gdyż starą lampką poruszyłem pare razy bo czasem łapała i się zapalała aż w pewnym momencie przestało działać i wywaliło mi podświetlenie zegarów i dzwięk który pojawia się gdy samochod jest zgaszony a mam zapalone swiatla
kupilem nowe zarowki ale nic z tego
gdy wciskam pedał hamulna zapala się żarówka obok
prosze o podpowiedz czy to zwarcie czy cos spalilem bo nie mam zielonego pojecia
12371
Nowicjusz

08 Wrz 2018, 17:47

Zacznij od sprawdzenia bezpieczników.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Wrz 2018, 12:21

12371 napisał(a):prosze o podpowiedz czy to zwarcie czy cos spalilem bo nie mam zielonego pojecia
Zwarcie zrobiłeś na chwilę i pewnie przepalił się bezpiecznik odpowiedzialny za oświetlenie tak jak wspomniał [email widoczny po zalogowaniu] Musisz dostać się do skrzynki z bezpiecznikami i znaleźć ten który odpowiada za oświetlenie wnętrza. Opis bezpieczników powinien być na wewnętrznej stronie pokrywy/osłony bezpieczników.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...