Tylna szyba bagażnika-POMOCY!!!!

11 Wrz 2009, 08:09

Witajcie! Może ktoś znajdzie radę. Już prosiłam o pomoc-brak reakcji. Co z Wami?
A więc tak- tylna szyba w moim maleństwie otwiera się gdy ją zamykam, a domyka jak otwieram drzwi. Wycieraczka i ogrzewanie działa przy otwartej szybie :shock: RATUJCIE!
Sylvi
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

11 Wrz 2009, 21:31

Odkręcaj tapicere z tylnich drzwi bo mogła się dostać w dziwny sposów gdzieś woda i zmienia funkcje.Jak zobaczysz że to nie to to obróć kostke, a raczej kable w niej, a jak szyba się sama podgrzewa to albo masz zwarcie, albo przełącznik do wymiany.Ja bym stawiał na przełącznik
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

25 Kwi 2016, 13:07

Tez się podłączę z prośbą o radę. U mnie problem jest z zamknięciem tylnej klapy, muszę kombinować bo zamek nie załapuje jak zamykam. Muszę kilka razy poklikać centralnym i walić drzwiami. Jak otwieram to muszę czasami klamkę docisnąć do drzwi żeby otworzyć .
lukaszcls
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: freelander 1999
Silnik: 2.0 Di
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

26 Kwi 2016, 17:30

lukaszcls napisał(a):Jak otwieram to muszę czasami klamkę docisnąć do drzwi żeby otworzyć

Może masz za mocno dociągnięty zamek i przez to występuje ten problem. Sprawdź to i daj znać.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

28 Kwi 2016, 12:13

Zerknę dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. Teraz walczę ze skrzynią.
lukaszcls
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: freelander 1999
Silnik: 2.0 Di
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra - 5 rzeczy o których warto wiedzieć
    Toyota Supra to ikona samochodów sportowych i bardzo ważny model w historii Toyoty. Pierwsza Supra pojawiła się na rynku pod koniec lat 70. i aż do 2002 roku samochód był sprzedawany nieprzerwanie w postaci ...
    Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...