Uatrakcyjnić samochód można wymieniając np. pokrowce na fote

27 Paź 2013, 21:12

Każdy po jakimś czasie używania własnego samochodu stwierdza, że chciałby coś zmienić? Samochód nie tak łatwo zmienić, ale drobne elementy w wystroju czemu nie. Najbardziej rzucać się będzie w oczy jak zmienimy pokrowce na fotele. Ale jak dobrać odpowiednie do naszego auta?

Pierwsza podstawowa sprawa to sprawdźmy jaki mamy kolor tapicerki i dodatki do niego. Następnie kolor lakieru tez jest ważny. Wypośrodkujmy i dobierzmy alternatywę taką, żeby pasowało do pozostałych kolorów. Jeżeli mamy beżowe wykończenia szukajmy bezowych pokrowców i np. beżowe dywaniki. Np. Jeżeli mamy niebieskie autko i popielatą tapicerkę wybierzmy popielate pokrowce z delikatną wplecioną nitką niebieską w popielaty pokrowiec.

Pamiętajmy że jeżeli mamy napisane pokrowce dopasowane znaczy to, że zakładając je należy uzbroić się w cierpliwość. Są one naprawdę dopasowane, ciasno wchodzą i czasami mamy wrażenie że są za małe. Nic bardziej mylnego, po wciśnięciu ich wreszcie na np. zagłówki wyglądają jak uszyte na miarę. I tak ma być

Następnie dobierzmy dywaniki do koloru, ja znalazłem takie kolory: czarne, popielate i beżowe. Na zimę gumowe na lato materiałowe (welurowe) lub są też takie częściowo gumowe i częściowo wykładzina dywanowa. Fajnie to wygląda.

Jak już nic nie pasuje to zostają tzw. koszulki w różnych kolorach lepsze i gorsze jeśli chodzi o materiał co się również wiąże z ceną.

Proponuję wam zapoznać się z propozycją sklepu ThBud.
W tym sklepie naprawdę można dobrać do prawie każdego auta wg. tabel i wykazów
Np. są koszulki nietypowe bo w części zabudowane bawełniane - coś innego NOWOŚC

Można zadzwonić i poradzić się co mamy wybrać. Ciekawostka to dostawa na terenie Bydgoszczy bezpłatna, więc polecam głównie bydgoszczanom :D

Polecam też taki asortyment na prezent świąteczny, bo widziałem też takie posty - co kupić na prezent dla chłopaka czy męża.
Pozdrawiam
thbud
Nowicjusz

Auto: MERCEDES
Silnik: 300
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna

29 Mar 2015, 21:45

Pokrowce na fotele to jedno, ale podpowiem też, że fajnym pomysłem jest pokrowiec na kierownicę - elegancko to wygląda i dodatkowo kierownica nie niszczy się podczas użytkowania. A po jakimś czasie można znowu zmienić pokrowiec i kierownica znów wygląda jak nowa :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

06 Sty 2018, 18:02

Ja totalnie odmieniłam swój samochód, oklejając go. Czuję się jakbym jeździła (....)i polecam
Ostatnio edytowany przez mike, 04 Sie 2018, 21:34, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
korr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 05 2007
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: golf
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

27 Mar 2018, 23:14

Ja właśnie przymierzam się do zakupu pokrowców do mojego samochodu bo niestety te które mam na tą chwilę nie są już ciekawe. Duży wybór mają tutaj na motoautko i nawet fajne ceny. Może ktoś tam zamawiał i doradzi mi co najlepiej kupić ?
lokira
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Thalia

01 Sie 2018, 13:49

wielkie czarne plomienie na czerwonym samochodzie :P
kor45ba
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Wrz 2018, 15:35

Dobre pokrowce samochodowe posiada firma z miejscowości Czersk, ich pokrowce są przede wszystkim wysokiej jakości i. Dodam ze i cena jest bardzo atrakcyjna. Warto zajrzeć do ich oferty na stronie, tam będzie można tez zerknąć na wykonane już pokrowce :)
Nicelodio72
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Targi TTM 2019
    Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...

06 Mar 2019, 15:36

Ja nie jestem wielkim zwolennikiem pokrowców, jednak ostatnio musiałem zabezpieczyć tapicerkę i zamówiłem z <reklama> .Genialne wykrojone, idealnie pod moja Fiestę. Są z bardzo dobrego materiału, który świetnie się układa i nie ma żadnych zwinięć, fal - tylko gładkie jak tapicerka foteli. :happy:
Ostatnio edytowany przez Kao, 06 Mar 2019, 16:07, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
erwork
Obserwowany

21 Mar 2019, 21:18

Dla mnie czyste i dopasowane pokrowce, super wyglądają w samochodzie. Ale muszą być jak napisałem przede wszystkim czyste
Motofan1298
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

25 Mar 2019, 16:26

Samochód można uatrakcyjnić myjąc go, bo nieumyty samochód nie wygląda zachęcająco, trzeba o niego przede wszystkim dbać. Można też ładnie go okleić jakimś fajnym wzorem
Ala2000
Nowicjusz

Zdjęcia: 10

27 Mar 2019, 11:33

Może znajdziesz jakiś ciekawy sposób na tym poradniku.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 27 Mar 2019, 11:57, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin IV.4.e
maniekkman
Obserwowany