UAZ 3172

20 Kwi 2010, 14:14

Witam niedawno przeglądając różne strony z UAZ-ami natknąłem się na model o nazwie UAZ 3172 lecz oprócz nazwy i kilku zdjęć samochodu nic ciekawego nie znalazłem, a trzeba przyznać że na pierwszy rzut oka to chyba fajny, dobrze radzący sobie w terenie samochód.

I tu moja prośba może ktoś z was ma jakieś dokładniejsze informacje na jego temat, jedyne co udało mi się znaleźć to to że może on pokonywać brody o głębokości do 1m., prześwit-300mm. i to że już go nie produkują.
Paweł88
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka

20 Kwi 2010, 18:03

silnik UMZ-421 o pojemności 2, 5 litra, oraz 103KM 4ro biegowa zsynchronizowana skrzynia biegów, zawieszenie na sprężynach z olejowymi amortyzatorami, tarcze hamulcowe przód bębny tył, reduktor ze sztywno dołączanym przodem o przełożeniach H 1:1 LO 1:2
ładownośc 1000kg lub 8-10 osób
co do dzielności w terenie to cóż każdy UAZ dobrze jeździ w terenie aczkolwiek klasyczny 469 lub 3151 jest o wiele lepszy ;)
tak na szybko z pamięci może się cos tam nie zgadzać ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Kwi 2010, 21:44

Dzięki za odp.

Jakby ktoś jeszcze miał jakieś ciekawe informacje to pisać. :razz:
Paweł88
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...