UAZa 469b z LPG - gaśnie gdy dodaje gazu

02 Kwi 2010, 20:19

Witam mam UAZa 469b z LPG i właśnie na LPG zazwyczaj jeżdżę leczo ostatnio po wymianie starego zepsutego gaźnika na "sprawny" używany z allegro postanowiłem przetestować ten "nowy" gaźnik, wymieniłem, wyregulowałem, poziom paliwa nieco ponad 1/3 okienka w gaźniku wszystko ładnie i tu się pojawia problem gdy dodaje gazu to przez pierwszą sekundę, dwie obroty wzrastają lecz gdy dalej trzymam wciśnięty pedał gazu to silnik zaczyna tracić obroty tak jak bym to ja zdejmował nogę z pedału ale tak nie jest i jeśli nie będę pulsował gazem to zgaśnie. Dodam że gdy mam zaciągnięte ssanie to tak nie jest lecz nie zawsze.
Macie może jakieś porady co może być przyczyną tego problemu, może trochę za niski poziom paliwa w gaźniku, a może gaźnik do du.. ?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez Paweł88, 03 Kwi 2010, 16:30, edytowano w sumie 1 raz
Paweł88
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
  • 02 Kwi 2010, 22:21

masz gaźnik dwu gardzielowy?? a zobacz od góry jak dasz gaz na zgaszonym to dysza wtryśnie do gardziela paliwo. problem z dyszą lub pompką przyspieszenia w gaźniku.. a paliwa nie brakuje przy dodawaniu gazu to druga opcja źle ustawiony gaźnik. jak potrzymasz na dużych obrotach to ubywa z komory pływakowej paliwo czy utrzymuje się stan..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

02 Kwi 2010, 23:09

Gaźnik mam jednogrdzielowy, a co do Twoich podpowiedzi rafi195 to narazie jestem pewien tylko jednej odpowiedzi że gdy daje gazu to paliwo w komorze pływakowej utrzymuję się na stałym poziome nieco ponad 1/3 okienka, resztę posprawdzam w jak najblizszym czasie i napisze co i jak.
    Paweł88
    Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka

05 Kwi 2010, 12:09

Paliwo się utrzymuje jak dasz na chwilkę gaz w dechę.potrzymaj dłużej na obrotach i to samo?? a jeszcze jest inaczej na silniku pod obciążeniem może brakować..a zobacz czy pompka paliwa sprawna. może nie nadąży pompować na wyższych obrotach..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M1 Hommage 2008
      Koncept zbudowany w celu uczczenia dwóch protoplastów: BMW M1 (1978) oraz BMW Turbo (1972). BMW M1 Hommage potwierdza zatem przywiązanie marki do historii i demonstruje sposób, w jaki dziedzictwo BMW ...
      Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
      Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...