Ubezpieczenie BMW e90 (anglik)

16 Gru 2018, 17:24

Witam, mam problem z ustaleniem wysokości OC . Posiadam BMW e90 320D 163KM 2005r. W listopadzie sprowadziłem auto do pl , jest po opłatach skarbowych , wymianie świateł gotowy do rejestracji. Mam 28 lat prawo jazdy od 2009 , bezszkodowa jazda, na siebie miałem ostatni rok ubezpieczone auto. Poradzicie mi jakiej firmy najlepiej szuka c, czy może iść do agenta . Ile miej więcej może wynieść
Dawka06
Obserwowany

16 Gru 2018, 17:26

Dawka06 napisał(a): mam problem z ustaleniem wysokości OC
ale jaki to problem? idziesz do agenta który obsługuje kilkanaście firm i wyliczy Ci najkorzystniej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Sty 2019, 11:42

No właśnie nie zawsze tak bywa. Często jest tak, że wybiera tą polisę, która jest najkorzystniejsza, ale z jego punktu widzenia.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

05 Sty 2019, 13:32

Na forum jest kalkulator OC. Co do wybierania to lepiej odwiedzić kilka ubezpieczalni i sprawdzić kto jakie oferty proponuję i kto wychodzi najdrożej.
gber44

05 Sty 2019, 15:32

zachary napisał(a):wybiera tą polisę, która jest najkorzystniejsza, ale z jego punktu widzenia
a jaka to dla niego różnica? Z moich doświadczeń u agenta mozna wyrwać taniej niż na necie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Sty 2019, 12:35

Przy tak długim ubezpieczeniu, prawdopodobnie masz już wszystkie możliwe zniżki jeżeli chodzi o OC. Niektóre towarzystwa mogą dać wzwyżkę za wiek, bo jest stosunkowo niski. Należy pamiętać też, że jeżeli przez 2 lata nie posiada się ubezpieczenia samochodowego, to wówczas wszelkie nabyte zniżki i rabaty znikają. Moim zdaniem, dobrym pomysłem jest porównanie ofert z wykorzystaniem porównywarek ubezpieczeniowych, których jest kilka. <........>
Ostatnio edytowany przez Kao, 07 Sty 2019, 13:00, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Spam
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...
    Toyota Supra - pięć generacji
    Toyota zaprosiła właścicieli oraz największych fanów klasycznych modeli Supry na zamkniętą imprezę z udziałem Tetsuyi Tady, twórcy Supry piątej generacji. Główny inżynier najnowszego sportowego coupe ...

02 Mar 2019, 08:30

Cuk ma polisy wszystkich największuch TU, poza tym do ubezpieczenia OC dają też pakiet pomocy prawnej
kierowca36
Nowicjusz