Ubezpieczenie oc auta wyrejestrowanego w niemczech

20 Sie 2015, 08:56

Witam. Jestem tu nowy więc załozyłem własny temat.
Chodzi mi o konkretna sytuację. Kupiłem od kolegi auto. Auto było zarejestrowane w niemczech, następnie wyrejestrowane tam. Zostały oryginalne tablice jednak juz bez tych nalepek ( usuniete w niemczech w urzedzie ). Auto ma wazny tuv. Obecnie auto jest w Polsce. Teraz pytanie, czy mogę wykupic oc krótkoterminowe na to auto i jechać nim do niemiec? Czy niemiecka policja reflektuje takie oc? Wolałbym uniknąć wyjazdu czy lotu do niemiec w celu zarejestrowania tego auta na siebie tam w niemczech i z nowymi tablicami i dokumentami dopiero jechac z powrotem do reichu, zdecydowanie lepiej jechac autem do niemiec i juz tam załatwić sprawy.
Pozdrawiam
danielsis
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 07 2000
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: audi a4 b6
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
    Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...