Ubezpieczenie tylko od kradziezy

10 Lis 2007, 11:36

Witam,

Gdzie - w jakich firmach ubezpieczeniowych - mozna wykupic samo ubezpieczenie od kradziezy zamiast calego pakietu AC???

I ile takie ubezpieczenie moze byc tansze % od calego AC...
LuckyLuck
Nowicjusz

10 Lis 2007, 18:32

Ja nie słyszałem jeszcze,żeby któraś firma ubezpieczeniowa,ubezpieczała autko tylko od kradzieży.Trza wykupić cały pakiet AC.Ale zaczekaj jeszcze,może któryś z kolegów coś wie więcej na ten temat.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lis 2007, 14:31

Witam,

Ja kiedyś miałem w jednym aucie takie ubezpieczenie OC było u ubezpieczyciela X, a ubezpieczenie od kradzieży u ubezpieczyciela Y. Samo ubezpieczenie od kradzieży było tańsze od pakietu AC i wynosiło około 30% pełnego pakietu. Było to dawno więc nie wiem czy teraz mają coś takiego.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

11 Lis 2007, 14:56

Ja tez miałem kiedyś cos takiego.Oc miałem w PZU,a tylko od kradziezy w Warcie.Ale od kilku lat już tego nie ma.A przynajmniej nie było 2 lata temu.Teraz nie wiem,bo jestem ubezpieczony w Link4.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

11 Lis 2007, 21:49

Wlasnie tez mam obecnie OC w lin4 i sie pytalem to nie rozkladaj AC osobno, ale o dziwo - jak spytalem czy moze mi pani udzielic info na temat innych firm - to powiedziala ze byc moze w PZU cos takiego maja ale na pewno jakies firmy tak robia.

A pytam dlatego ze wlasnie planuje zakup nowego - drozszego - autka i nie chcialbym go stracic, a caly pakiet AC kosztuje 3300 bo nie mam znizek na AC jak narazie....a 3300 rocznie w bloto to nie bardzo... dlatego 30% jeszcze bym jakos zniósł.

Tylko nie wiem gdzie szukac, ale skoro nikt nie wie to moze bede zmuszony podzwonic do wieluuuuu towarzystw
LuckyLuck
Nowicjusz

25 Lis 2007, 00:27

Pedze z informacja iz JEST TAKIE UBEZPIECZENIE GDZIE CALY PAKIET AC NIE JEST WYMAGANY lecz mozna wykupic tylko np od kradzieży.

Dzisiaj rozmawialem z doradca ubezpieczeniowym bo akurat natrafilem na takie stoisko w M-1 - Krakow - gdzi epostanowilem sie tylko zorientowac czy jest ...

Otos jest i bez zadnych znizek dla - przykladowo wybranego przeze mnie modelu - pani wyliczyla iz ubezpieczenie od kradziezy bez zadnych znizek itp od mondeo 2001 wartosci 25 000 pln wyniesie bodajże 224 PLN rocznie.

Wiec kwota bez porownania - caly pakiet AC np w link4 kosztuje 3300PLN...
LuckyLuck
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    MORPHOZ - ciekawa stylistyka samochodu elektrycznego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...

25 Lis 2007, 13:39

A czy zapoznałeś się z regulaminem tego ubezpieczenia,a w szczególności z punktem,o którym mowa o wypłacie odszkodowania oraz jakie warunki nalezy spełnic?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

25 Lis 2007, 15:36

Nie nie - narazie zalezalo mi tylko na tym, aby zorientowac sie czy tego typu ubezpieczenie jest wogole dostepne i w jakich cenach w porownaniu do calego pakietu AC, dopiero przed ewentualnym skorzystaniem z niego - zapoznam sie ze szczegółami.
LuckyLuck
Nowicjusz