Ubezpieczenie

20 Mar 2008, 11:05

Witam

kupuje 1 samochód, więc nie mam żadnych znizek a i żwyżke mam za wiek.
Myslałem by ubezpieczyć auto na ojca gdyż on nie ma zwyżki, natomiast doraźdzcie mi moze jest jeszcze jakieś inne wyjście z tego. i ewentualnie podpowiedzcie zakłady ubezpieczenbiowe które są "tanie".

pojemnośc samochodu to albo 1.6 albo 1.8
rocznik 93-96
Barszczu
Nowicjusz

20 Mar 2008, 11:40

ja tez mam ubezpieczone auto na ojca bo ma zniżki na full i to jest dobre rozwiązanie
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

20 Mar 2008, 12:49

Kupujesz auto na siebie i na ojca. Jesteście współwłaścicielami. Ubezpieczenie jest na Was dwóch. Będziesz miał tanio, bo Twój ojciec na pewno ma zniżki.

Ewentualnie w ogóle można samochód zarejestrować i ubezpieczyć na ojca, wtedy będzie jeszcze taniej. A Ty możesz postarać się o ubezpieczenie dopiero od 24 lat, bo wtedy wychodzisz z wieku, którego boją się najbardziej ubezpieczyciele.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Mar 2008, 17:07

dobre rozwiązanie
ale w razie (odpukać) kraksy
to tatusiowi lecą zniżki
ile ich leci i jak to jest jak sie ma z tatą na współwłaściciela
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

20 Mar 2008, 20:27

to racja tatuś jako współwłaściciel to niefajnie

ale jak mam płacić mnie za ubezp to moze jednak warto:)

a w jakich firmach jesteście ubezbieczeni??
Barszczu
Nowicjusz

21 Mar 2008, 16:50

Jak zamierzasz machać dowodem na lewo i prawo, to faktycznie tatuś w dowodzie rejestracyjnym to może i obciach dla młodego. Nie wiem, nie orientuję się.

Ale perspektywa wybulenia sporo większej kasy mnie osobiście przekonałaby aby jednak tego tatuśka w dowodzie mieć i nie być frajerem i płacić bajońskie sumy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...