Ubezpieczenie

17 Sie 2016, 09:46

Cześć! Chcę zasięgnąć opinii użytkowników- gdzie najlepiej wykupić OC i AC?
KrzychuBajer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 1970
Auto: Fiat Seicento

17 Sie 2016, 10:14

Hej :)

jako porównywarka ubezpieczeń, która codziennie obsługuje setki klientów możemy powiedzieć wprost, że nie ma niestety zasady, ponieważ składka za ubezpieczenie potrafi się mocno różnić w zależności od wieku właściciela, doświadczenia za kierownicą, miejsca zarejestrowania pojazdu, nabytych zniżek etc. Poza tym mamy czas bardzo niestabilny, co do taryf ubezpieczeniowych, które ubezpieczyciele cały czas zmieniają i żonglują stawkami..

Co do zasady przy ubezpieczeniu OC - nie ma co przepłacać za nie, ponieważ jest to ubezpieczenie obowiązkowe, im taniej tym lepiej dla naszej kieszeni.

Jeśli chodzi o ubezpieczenie AC - tutaj trzeba zwrócić uwagę na OWU ubezpieczenia i takie zagadnienia jak : wariant naprawy pojazdu, udział własny, konsumpcja sumy ubezpieczenia, których włączenie czy wyłączenie, bądź warianty, mają wpływ na wysokość składki.

Warto również pamiętać, że ubezpieczenie pakietowe (OC+AC) w tej samej firmie daje zniżkę i to sporą, która w konsekwencji obniża składkę do 20% :)

Reasumując, dlatego warto porównać wszystkie dostępne oferty i znaleźć tą jedyną, która nas interesuje :)
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

19 Sie 2016, 19:37

Hej. Chcę kupić Seata Leona 1.6 u dealera. Auto ma być sprowadzone z Niemiec. Ile wyniosą koszty rejestracji auta w Polsce(to moje pierwsze auto, mam 25 lat). Ogólnie chcę się dowiedzieć ile wyniosą mnie dodatkowe koszta. Auto ma być w cenie około 10 000 zł.
vcf1919
Obserwowany

Auto: Nie mam

22 Sie 2016, 16:16

@vcf1919 Podrzucam Ci aktualny artykuł, opisujący wszystko krok po kroku :)
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

25 Sie 2016, 11:05

@vcf1919 też właśnie dalej szukam, póki co obczajam na rankomacie, bo tam łatwo porównać ceny- sprawdź sobie :ok:
KrzychuBajer
Nowicjusz

25 Sie 2016, 13:57

Szukasz najtaniej? [link wygasł] i już nie musisz. Zapraszam do skorzystania z pierwszej w polsce aukcji ubezpieczeń. Tutaj to nie ty szukasz dla siebie najtańszego ubezpieczenia, ale to agenci ubezpieczeniowi z całej polski będą starać się Ci zaproponować najtaniej w otwartej przez ciebie aukcji.

Zapraszam do wypełnienia prostego formularza na stronie [link wygasł] a aukcja zostanie założona.
W kolejnych krokach będziesz na bierząco informowany w mailach i poprzez zalogowanie się do panelu administracyjnego.
Masz gwarancje że nie będą do Ciebie wydzwaniać przedstawiciele - twoje prywatne dane są udostępnione Agentowi, tylko po zaakceptowaniu oferty przez Ciebie.
agens
Nowicjusz

Auto: audi a6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...

30 Sie 2016, 10:44

Czy lepiej zapłacić więcej i mieć pewniaka czy celować w tańsze oferty na lekkim ryzyku? :D
KrzychuBajer
Nowicjusz

30 Sie 2016, 15:00

@KrzychuBajer - to zalezy czy pytasz o OC czy AC w pakiecie?

Samo ubezpieczenie OC jest tym ktore kazdy pojazd uczestniczacy w ruchu drogowym musi miec.
W razie jakiejs kolizji jest ono wyplacane z OC sprawcy - PZU wprowadzil nowa opcje ze to z ich OC mozna dochodzic roszczenia - ale poza tym OC konkuruja cena....
agens
Nowicjusz

Auto: audi a6

31 Sie 2016, 12:28

Cześć, składkę na OC, AC i NNW możesz wyliczyć w specjalnym kalkulatorze na moje.pzu.pl, a jeśli cena będzie Ci odpowiadać, będziesz mógł takie ubezpieczenie od razu kupić.
PZU1803
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 05 1989
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Caddilac Marszałka

01 Wrz 2016, 10:13

Zależy mi na OC+AC, ale w zasadzie już znalazłem ofertę, która mnie zainteresowała na rankomacie, także dzięki za wszelką pomoc :)
KrzychuBajer
Nowicjusz

01 Wrz 2016, 11:06

O ja też właśnie szukam jakiejś dobrej oferty- z kolei dla żony. Sama niestety średnio orientuje się w temacie :wink: @KrzychuBajer mówisz, że znalazłeś coś na rankomacie? Jest sens tam zaglądać?
Ralsoni
Nowicjusz

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Suzuki Grand Vitara
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

02 Wrz 2016, 13:45

Jak najbardziej! Łatwo jest wszystko porównać więc też idzie sprawniej :)
KrzychuBajer
Nowicjusz

05 Wrz 2016, 11:26

Faktycznie- daje radę :) Dzięki za polecenie :D
Ralsoni
Nowicjusz

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Suzuki Grand Vitara
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

05 Wrz 2016, 11:33

Nie ma sprawy- skoro mogłem pomóc to cała przyjemność po mojej stronie :)
KrzychuBajer
Nowicjusz

14 Lis 2016, 11:51

Korzystając z waszych opinii, również odwiedziłem tą porównywarkę :) Wyszło mi, że najbardziej korzystnie będzie się ubezpieczyć w Link4 za 1668 zł z jakimiś groszami- czy to dobra cena? Co prawda szukam trochę na szybko także zależy mi na możliwie prężnych odpowiedziach :D Z góry dzięki
Maks86
Nowicjusz

Auto: Mazda cx7