Ubytek Oleju VW Bora

05 Paź 2019, 17:06

Nie wiem już gdzie leży problem, czy jak zdejmiesz odme to wydostajacy się olej z obu koncow jest w porządku? Turbina świeżo po regeneracji , tak jak pislalem na pokrywie zaworów jest widać olej i przy bagnecie zapocony nie mam pojęcia gdzie ten olej się podziewa pod autem zero śladów przy odpaleniu i do momentu rozgrzania auta zero dymu jak przycisne to się pojawi
Mateusz0000
Nowicjusz

• 11 Paź 2019, 13:01

Filtr powietrza masz w dobrym stanie nie jest jakiś zapchany?
    Mateusz0000 napisał(a):czy jak zdejmiesz odme to wydostajacy się olej z obu koncow jest w porządku?
    Olej może się dostawać od strony separatora i po to on jest żeby zatrzymać olej przepuszczając dalej gazy. Sprawdź ten separator czy nie trzeba go wymienić.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

13 Paź 2019, 14:40

Tylko jak mam sprawdzić ten separator ? Zrobiłem test i na przestrzeni 800km UWAGA dolalem 5 litrów Oleju dokładnie tak . Pod autem brak jakich kolwiek śladów wycieków to może być przez odme ?? Boję się że ten cały olej siedzi w turbinie i silnik się jeszcze rozbiega, turbo jest po regeneracji
    Mateusz0000
    Nowicjusz

17 Paź 2019, 14:55

Mateusz0000 napisał(a):Zrobiłem test i na przestrzeni 800km UWAGA dolalem 5 litrów Oleju dokładnie tak .
    To raczej nie możliwe przecież to więcej niż ci wchodzi do układu smarowania silnika. Ciężko mi w to uwierzyć że tyle dolałeś i nie ma żadnych wycieków.
    Mateusz0000 napisał(a):Boję się że ten cały olej siedzi w turbinie i silnik się jeszcze rozbiega, turbo jest po regeneracji
    Zajrzyj do kanałów dolotowych turbiny będziesz widział co tam się dzieje ale tam tyle oleju by się nie zmieściło.
    Mateusz0000 napisał(a):Tylko jak mam sprawdzić ten separator ?
    Ja za nim będzie olej w odmie to znaczy że już nie spełnia swojej roli on ma zatrzymywać olej a przepuszczać gazy.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...