Uderzenie przy cofaniu

21 Wrz 2016, 21:26

Czesc,
tak jak w temacie rzeklem sprawa stala sie na osiedlu gdy cofalem zeby wyjechac. zagapilem sie na liczniki i skrecilem na pamiec bez uprzedniego popatrzenia w lusterko i na nieszczescie bylo tam auto (inna sprawa ze lekko wystawalo no ale...) w ktore uderzylem. Szkody takie jak w zalaczonym zdjeciu, ja mam lekko zarysowany tyl w 2 miejscahc. I tu rodzi sie moje pytanie. Zostawilem kontakt wiec sprawa obyla sie bez policji. Czy bede musial zaplacic cos (jesli tak mniej wieej ile) z mojej kieszeni? Czy naprawa auta tej osoby pojdzie z mojego ubezpieczenia? Dziekuje za pomoc i miego wieczoru
szymus96
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 1996
Auto: Alfa Romeo
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Wrz 2016, 21:31

Przepraszam ale nie moge wstawic zdjecia (jpg), gdy klikam "dodaj plik" wyskakuje napis brak pliku i zdj sie nie zalacza wiec daje link
szymus96
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 1996
Auto: Alfa Romeo
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Wrz 2016, 09:36

Jeżeli tylko masz wykupione OC, to nie musisz się niczego obawiać.

Ta polisa właśnie po to jest, by chronić kierowcę w takich sytuacjach przed finansowymi konsekwencjami. Kiedy kierowca uszkodzonego auta skontaktuje się z Tobą, podasz mu numer swojej polisy OC i tyle.

Chyba że nie chcesz tracić żadnych zniżek na OC. Wtedy możesz spróbować dogadać się z kierowcą uszkodzonego auta, że z własnej kieszeni wypłacisz mu sumę potrzebną na naprawę.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna