Układ paliwowy diesel 2.0HDI 16V 2001R

02 Sie 2011, 18:52

witam mam problem z citroenem evasion 2.0 HDI 16v 2001r przyjąłem do naprawy bo czasami nie równo pracuje czasami w trasie zgaśnie telepie silnikiem co parę sekund ale krótko i chodzi dobrze potem znowu zatelepie ale chodzi przy pełnych obrotach czarno dymi świata nie widać brak mocy facet kupił ten samochód parę dni było ok a potem zaczął się psuć podłączyłem komputer i wykazał błąd 1112 kontrola ciśnienia w magistrali nieszczelność ale zobaczyłem na przewody paliwowe i ktoś już grzebał przy nich są pocięte podłączone pewnie źle bo zasilający jest dany na powrót od wtryskiwacza zastanawia mnie czy nie powinien być tam jakiś zaworek żeby paliwo nie dawało na wtryski
ale teraz tak jak odpalam kręcę długo rozrusznikiem żeby odpalił a jak zdiołem przewód te ciśnienie to samochód wogóle nie odpalił a jak dmuchnołem ustami w przewód od nadmiarów wtryskiwaczy to odpalił teraz prosił bym o schemat całej instalacji przewodów paliwowych gdzie idzie powrót i czy jest jakiś zawór i jak to podpiąć prawidłowo czego tam brakuje a czego nie bo nie wiem nawet jak i co zamówić bardzo proszę na dziś odp z góry dziękuje
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...