Ułamany kawałek lampy w Honda Civic VIII

10 Lis 2018, 18:24

Witam. W mojej hondzie civic ułamał się kawałek lampy. Niby pierdoła, ale wg mnie oszpeca to samochód, brzydko wygląda taka wybrakowana lampa :/
Czy da się coś z tym zrobić czy pozostaje tylko zakup nowej? Niestety to xenonowa, więc tanio nie będzie.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Johnay
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 07 1994
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: brak

10 Lis 2018, 18:32

wymiana niestety
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lis 2018, 17:12

A masz ten kawałek ułamany?
Jak byś go przykleił to nie było by tak widać a ten róg nie przeszkadza w niczym przy świeceniu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Lis 2018, 10:56

Spróbuje przykleić, jak będzie brzydko wyglądać to trzeba będzie wymienić lampę:( A czy taniej nie byłoby wymienić sam klosz pozyskując go z innej lampy np. z anglika? Czy coś takiego w ogóle się robi czy jest to "rzeźbienie" nie warte zachodu?
Johnay
Nowicjusz

16 Lis 2018, 11:53

Johnay napisał(a):Spróbuje przykleić, jak będzie brzydko wyglądać to trzeba będzie wymienić lampę:(
Musisz do tego wyciągnąć lampę z samochodu i najlepiej przed klejeniem żeby była ciepła. Klej najlepiej bezbarwny typowo do takiego twardego plastiku np. https://allegro.pl/klej-do-twardych-pla ... 21022.html ale może być inny którym skleisz klosz.
Johnay napisał(a): A czy taniej nie byłoby wymienić sam klosz pozyskując go z innej lampy np. z anglika? Czy coś takiego w ogóle się robi czy jest to "rzeźbienie" nie warte zachodu?
Na kloszu w angliku będą inne oznaczenia może być oczywiście cały gładki ale coś takiego to proszenie się o kłopoty. To już lepiej kupić całą lampę taką jak potrzebujesz w której jest uszkodzona np. tylna obudowa, odbłyśnik itp. a przedni koosz jest cały. Musisz jednak pamiętać że rozklejanie i klejenie klosza wiąże się z trudnościami i nie jest to taka prosta operacja.
Cichy77
Forumowicz VIP

16 Lis 2018, 11:57

Zdecydowałem, że sam nie będę kleić tylko zlecę to firmie zajmującej się regeneracją lamp. Mam nadzieję, że nie będzie to jakoś brzydko wyglądać. Koszt takiej naprawy to od 50 do 100zł. Jak będzie lipa, to będę myśleć o wymianie klosza bądź kupnie nowej. Dzięki!
Johnay
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus ES po tuningu TRD
    Nowy Lexus ES zadebiutował oficjalnie dopiero pół roku temu, a japoński oddział Toyota Racing Development przygotował już kilka interesujących elementów pozwalających na zarówno optyczny, jak i mechaniczny ...

16 Lis 2018, 12:57

Ok, to pokaż z ciekawości jak już będziesz miał lampę po zabiegu jaki będzie efekt bo jestem ciekaw :)
Cichy77
Forumowicz VIP