Ulepszenie golfa 4

31 Sty 2021, 23:25

Dzień dobry, jetsem tutaj nowy, kupiłem sobie ostatnio golfa 4 1.8T 1998r. Paliwo benzyna + LPG. Auto już ma swoje lata. Chciał bym jego jakoś ulepszyć ale kompletnie się na tym nie znam bo to dopiero początek mojej przygody z samochodami. Ma zrobiony przegląd przed kupnem, niby jest wszystko w porządku ale czy ja powinienem coś przed zrobić. Nwm wymienić okej albo jakieś filtry. Jak byście mogli mi pomóc, A druga sprawa jest taka że Chciał bym go ulepszyć też wizualnie na zewnątrz i w środku, co ja mogę w nim zainstalować żeby miał więcej bajerów, ale też chce to ulepszyć technicznie, co ja powinienem kupić pod maskę albo coś wymienić na coś mocniejszego. Proszę o pomoc i żeby na wszystko odpowiedzieć. Pozdrawiam.
AntonioAntek
Nowicjusz

• 31 Sty 2021, 23:56

Pownienes zrobić przysłowiowy pakiet startowy
    Olej z filtrami
    Rozrząd
    Warto technicznie się przyjrzeć hamulcom, oponom, przewodom hamulcowym jak i paliwowym. Jeżeli jest klimatyzacja warto odgrzybić układ wentylacyjny. Jak są jakieś usterki to usunąć.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2021, 09:38

Dobrze dziękuję bardzo.
    AntonioAntek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
      Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...