Uliczne wyścigi w Polsce

30 Sty 2009, 17:14

Witam jestem tu nowy chciałbym się dowiedzieć gdzie w Polsce odbywają się
wyścigi uliczne bo wiem że się odbywają np. w Warszawie albo Wrocławiu ale nie wiem dokładnie gdzie i kiedy.

Oczywiście jeśli można napisać na forum miejsca spotkań.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

31 Sty 2009, 00:02

W Łodzi miały być organizowane co jakiś czas legalne wyścigi http://www.tvn24.pl/0,1511606,wiadomosc.html i z tego co pamiętam kilka razy chyba były organizowane.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

31 Sty 2009, 23:36

no kolego o nielegalnych raczej Ci tutaj nikt nie napisze
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

02 Lut 2009, 15:45

tego sie tutaj nie dowiesz - to się ustawia zawsze na kilka dni przed i nikt tego nie wypisuje w internecie! od tego są telefony ;] jak chcesz się pościgać na 1/4 to może SSS ?
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Lut 2009, 15:25

tak myslalem ze nikt nie napisze ale kiedys na tym forum znalazlem temat o wyscigach w warszawie
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Lut 2009, 23:39

dzisiaj mówili w tv na temat działań związanych z legalizacją wyścigów w krk - zobaczymy co z tego wyjdzie
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...

04 Lut 2009, 13:30

Piter69 napisał(a):Witam jestem tu nowy chciałbym się dowiedzieć gdzie w Polsce odbywają się
wyścigi uliczne

W każdym mieście Polski, na prawie każdym skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną ;) Wystarczy, że dobrze podpuścisz kierowcę stojącego obok, co wcale nie jest takie trudne :)
Kamik
Początkujący

04 Lut 2009, 18:40

nie chodzi mi o sciganie sie z kierowca na swiatlach tylko o spotkania na ktorych scigasz sie z innymi o kase albo satysfakcje ze jestes lepszy no i gdzie mozna pokazac swoje samochody
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 13:27

Że taki kozak z Ciebie tak ... :)

Piter69 napisał(a):... albo o satysfakcje ze jestes lepszy...

Na światłach taka wygrana Cie nie satysfakcjonuje ? (oczywiście nie zachęcam do takiego ścigania się, dbajmy o bezpieczeństwo na drogach)

Nie ma co ukrywać, że odbywają się wyścigi o kasę w PL, ale z reguły są to zamknięte grupy albo przypadkowe zakłady... Nie znajdziesz typowych imprez dla filmu "szybcy i wściekli" gdzie ludzie się spotykają w wiadomym celu i ścigają się o 2 000 $.... Od pokazywania samochodów są spoty organizowane. Takie imprezy są robione praktycznie w każdym mieście od czasu do czasu, nawet w moim malutkim miasteczku którego przejechanie zajmuje mi 15 minut - nie łamiąc przy tym zbyt wielu przepisów, organizowane są takie małe imprezki... Są legalne i spełniają swoją rolę...

Jeśli chcesz się wykazać, to wystartuj w KJS. Impreza w pełni legalna i fajna... tam masz okazję się wykazać ! Na prostej każdy może pokazać z jaki z niego cwaniak w samochodzie taty z dużym silnikiem... Ale umiejętnie pokonywać zakręty potrafią już tylko wybrańcy...
Kamik
Początkujący

05 Lut 2009, 15:27

nie jestem kozak i sie mylisz bo sa organizowane w polsce nielegalne wyscigi tak samo jak legalne i w takich miastach jak warszawa wroclaw gliwice a samochodem taty to moze jezdzisz ty skoro tak mowisz
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 16:50

No ja wiem, że są organizowane w Polsce nielegalne... nie pisałem, że nie są :P Mówiłem, że nie ma takich miejsc jak w filmach- czyt. konkretne miejsce gdzie określona ilość osób startuje w wyścigach za dużą kasę, a reszta obstawia drogę ;)

Można powiedzieć, że jeżdżę samochodem taty :P Powód - planuje kupić coś lepszego niż na razie pozwalają mi fundusze.

Nie obrażaj się, bo nie pisałem tego jako obraza skierowana w Twoją stronę ;) Pisałem o ogóle dzieciaków którzy uważają się za street racerów bo niedawno zdali prawko, ojciec pożyczył samochód a oni szpanują nic nie wiedząc tak naprawdę o sportowej jeździe ;)

Tak jak pisałem zastanów się nad KJS, tam jest jakiś poziom i wcale nie będzie tak łatwo osiągnąć dobry czas... Poza tym, może będziesz miał okazję w przyszłości pochwalić się pucharem jak uda Ci się wygrać ;)

Czytałeś już temat o ulicznych wyścigach w warszawie które to "organizował" użytkownik Toledo... po co łudzić się niestworzonymi bajkami... pokaż co potrafisz w legalu, nie potrzeba żadnej licencji, wystarczy dobre auto sprawne technicznie, pilot, kaski ochronne i trochę drobnych na wpisowe ;)
Kamik
Początkujący

05 Lut 2009, 21:37

dobra spoko nie obrazam sie a na KJS to ja musze jeszcze pocwiczyc
to co Toledo pisal to troche go fantazja poniosla pewnie sie naogladal filmikow na you tube bo sam ogladalem i troche zabardzo sie wczul
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Mar 2009, 00:25

ROBERTT napisał(a):dzisiaj mówili w tv na temat działań związanych z legalizacją wyścigów w krk - zobaczymy co z tego wyjdzie

uuu ciekawe ciekawe :) takie coś zobaczyć, super sprawa!
Soulfly
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Mar 2009, 22:21

Jeśli chodzi o imprezy nielegalne w Poznaniu to prawie zawsze jest to samo miejsce i jak coś to mam kumpla co się tam ściga :wink:

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

30 Kwi 2009, 18:52

Hmm chciałabym się dowiedzieć o nielegalnych wyścigach w Poznaniu :mrgreen:
Elżbieta
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań