Uliczny sportowiec do 20-25 tys

08 Mar 2010, 00:10

Witam!
Z racji iż wybieram sie na studia i będę głownie jezdzil komunikacja miejską postanowilem sprzedac moje dotychczasowe auto ( ibiza 6k gt tdi) i kupic cos bardziej bezkompromisowego i dajcego fun z jazdy. Chciclabym zeby to auto bylo w miare niezawodne, nie palilo olbrzymich ilosci paliwa , bylo sotusnkowe latwe w tuningu ( w sensie dobra baza + dostepnosc czesci) no i miało dobre osiągi.
Auta nad którymi się zastanwiałem to :
Honda Accord type r ( nie wiem czy dostane za ta kase)
Honda Civic vti 6 gen
Honda prelude 2,2 vti
Honca Crx ed9 + jakies mody
Vw Corrado vr6
Bmw e36 328 ( na m3 chyba mi nie wystarczy).
Co mozecie powiedziec o tych autach i jakie macie jeszcze propozycje ?
Lasero
Nowicjusz

Miejscowość: mam wiedziec

08 Mar 2010, 13:27

hmm z tych aut co wymieniles to ja bym wybral honde civic lub bmw, ale bmw to typowo "gangsterska" fura wiec znajdziesz zakatowana, oczywiscie sa tez bejce uzytkowane przez starszych ludzi i one sa w dobrym/idealnym stanie lecz tez nie zawsze :razz: ;/. Pozatym pewnie taka bejca lubi łyknac, a co do czesci to nie wiem :roll: .
A co do hondy to o czesci bym sie nie martwil bo civic ma duzo czesci zastepczych

podsumowujac ja bym wzial Honda civic 6 gen , ale te cale wypociny to tylko moje skromne zdanie :cool:

Lasero napisał(a):Witam!

Bmw e36 328 ( na m3 chyba mi nie wystarczy).

[link do oferty na Allegro wygasł]

chociarz ja bym nie bral bo 140tys km jak na 98 rocznik ;/ troche za malo
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

08 Mar 2010, 15:51

Na temat tych Hond i VW nie wiem prawie nic tak że się nie wypowiem, ale za taką kwotę to kupisz piękne e36, zapewne będzie od jakiegoś fana marki, pasjonaty, a oni nie katują swoich maskotek :wink: Katują to burole w e36 za 4 - 6 tys zł i im nie szkoda. Ten silnik 2.8 jest uznawany za najlepsza jednostkę tej marki, był też chyba kilka razy silnikiem roku kiedyś. Jak dobrze poszukasz to trafisz ładny egzemplarz z niekręconym licznikiem. Na pewno też nie spali to więcej od tych Hond a tym bardziej od tego VW. Szukaj czegoś z końca produkcji, czyli 98 rok.

Nie wiem czy pasuje ci Cabrio ale znalazłem coś takiego [link do AutoScout24 wygasł]

Pamiętaj że 200tyś dla tego auta to nic, grubo przy ponad 300tyś chodzą nadal na full syntetycznych olejach.

Co do tego M3 z linku to gość na 100% nie odda jej w takiej cenie, obserwuje ją od ponad pół roku i dawali mu nieraz 32 tyś i nie sprzedał :wink: A za 25 tyś to na M3 w normalnym stanie nie ma co liczyć, takie chodzą po 40-50 tyś :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

08 Mar 2010, 17:30

a rozgladales sie za subaru impreza?
marjan
Początkujący

Miejscowość: Tomaszow Maz

08 Mar 2010, 17:35

Własnie miałem napisać ale mnie uprzedziłeś,też bym sie rozglądał za jakas Imprezą.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kurde miałem jeszcze jedno auto na myśli ale mi uciekło jak sobie przypomne to napisze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2010, 17:57

jak bd chcial sie czegos dowiedziec o imprezce to wejdz na forum subaru... z tego co mi wiadomo to chyba lepiej kupic imprezke za jakies 12-13 tysiecy, a reszte wlozyc ja w doprowadzenie do odpowiedniego stanu :wink: jezeli chodzi o subaru to musisz znalezc niezajechane... w polsce moze byc to trudne... a moze mitsubishi galant?
marjan
Początkujący

Miejscowość: Tomaszow Maz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Technika jazdy i nasze nowe drogowe postanowienia
    Technikę, umiejętności oraz kulturę jazdy można poznawać i doskonalić latami. Początek roku jest dobrym czasem, żeby zastanowić się, co jako kierowcy możemy zmienić, aby za kierownicą czuć się bezpieczniej, pewniej i jak ...
    Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

08 Mar 2010, 19:43

Marjan dobrze ci podpowiada, zastanow sie nad Mitsu Galantem, koleżka ma takiego 2.5l, i nie raz mnie nim wozil i szczerze mowiac calkiem fajna furka, kopa ma i ten jego urok ahh
i takiego galanta dostaniesz w cenie okolo 17k w bdb/db stanie z '99 roku w skorce :smile:
no co prawda zalil mi sie nie raz ze jak cos pierdyknie to troche kasy leci, no ale ogulnie autko jest spoko

chociarzby taki 2l 136km
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

08 Mar 2010, 19:44

Nom :roll: Galant 2.4 albo 2.5 V6 też daje radę, za tą kwotę byłby pikny i jeszcze by zostało kilka tyś
[link do oferty na Allegro wygasł]

Auto uważane jest za bardzo mało awaryjne, tylko tak jak kolega wyżej napisał że czasem części drogie, ale to nie wszystkie, większość jest i to w zamiennikach, ale np. sprzęgło tylko oryginal i koszt około 2tyś :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Mar 2010, 19:49

A takie coś:
dobry znajomy ma i czasami to mi żal tyłek ściska bo auto ma po tuningu i yhhh cudo
a tutaj perełki według mnie
Barol
Awatar użytkownika

08 Mar 2010, 20:05

Imprezy GT za 25 nie kupisz, te przyjemne są od 35-40tyś:)

Ale jesli masz jakies pytania co do Subaraków to wal smiało:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

08 Mar 2010, 21:05

Dziekuje za tyle propozycji ale ( zawsze jest jakies ale:P)
Fiat do mnie nie przemawia bo to Fiat. Awaryjny i tandetny w srodku.
Galant jest calkiem spoko ale to nie jest ten rodzaj autka ktory mnie interesuje.To raczej limuzyna a ja chce jakiegos "pomykacza" :P
Subaryny sa niesamowtie ale balbym sie ladowac z moim budzetem w takie cos. Wole kupic cos ciut tanszczego i bardziej "rozkminionego" na naszym rynku.
Lasero
Nowicjusz

08 Mar 2010, 22:33

Lasero napisał(a):Wole kupic cos ciut tanszczego i bardziej "rozkminionego" na naszym rynku.

No to e36 328 myślę że by się sprawdziło. Części jest masa, bardzo dużo zamienników, silniki bardzo dobre, tanie zawieszenie co u nas jest bardzo ważne, prawie wszystkie części są takie same jak w 320,323 tak że wybór jest ogromny, kilka naprawdę bardzo dobrych for internetowych gdzie poruszane są wszystkie problemy i każdy służy chętnie pomocą. W środku materiały na wysokim poziomie jak na tamte czasy. Jedyny problem jest taki, że ciężko znaleźć dobrego mechanika który kminiłby dobrze te samochody :lol: No i masz tył napęd :mrgreen: Jak się już go nauczysz i przyzwyczaisz to nie będziesz chciał innego, no chyba że 4WD :wink:

Możesz tez spróbować poszukać e46 z silnikiem 323 bądź 328, ale tu już 25tyś to jest minimum i nie wiadomo na co trafisz
Ostatnio edytowany przez Tribul, 08 Mar 2010, 22:37, edytowano w sumie 1 raz
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Mar 2010, 22:33

No a taka A3 jak podałem wcześniej??Albo cos takiego jeszcze:
albo patrz na to :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Mar 2010, 22:40

A3 juz blizej ale chyba najbardziej uliczne jest s3 :D Nie wiemc zy ten budzet styknie na ti.
Eclipse jak najbardziej tak. Tylko czy ktos moze mi powiedziec jak z czesciami i jak to auto sie zachowuje w zakretach?

lancia to fiat :d
Lasero
Nowicjusz

08 Mar 2010, 22:45

Te Eclipse i nawet ten model nowszy mają plastiki w środku jak te stosowane w zapalniczkach :sad: Serio, miałem takiego przez pewien czas tyle że właśnie nowszy model. A ta Lancia ani trochę nie wygląda sportowo, ale to tylko moje zdanie :wink: Tego Opla bym się bał ze względu na kombinacje jakie były w nim przeprowadzone. Nie pragnąłbym tego naprawiać hehehe Natomiast moc zanca :mrgreen:

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 22:51 ]
Lasero napisał(a):Eclipse jak najbardziej tak. Tylko czy ktos moze mi powiedziec jak z czesciami i jak to auto sie zachowuje w zakretach?

Eclipsy na zakrętach zachowują sie jak na szynach, trzymają się drogi jak nienormalne :smile: Mają sztywne zawieszenie i nisko położony środek ciężkości, nie miałem jednak przyjemności naprawiać tego :mrgreen: Jedyne co mnie zraziło to ten środek oraz spalanie :neutral: Tyle że to był 3.0 V6. Za kwotę 25 tyś to starałbym się znaleźć już ten nowszy model.

Chodzi mi o coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Zaletą tych aut jest to że nie mają też zazwyczaj nakulane nie wiadomo ile tysięcy kilometrów.

Może Celica by Cię zainteresowała [link do oferty na Allegro wygasł]
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika