Umowa i inne problemy

14 Lut 2011, 19:28

piotrek18041 napisał(a):Proszę o szybką odpowiedź i o szczegółowy opis jak sprzedać ten sanochód,jakie papiery,umowy,itd.

Trochę chęci a wszystko znajdziesz opisane na tym forum...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Paź 2011, 23:01

Witam

Mam pytanie i prośbę o poradę.Kupiłem co prawda motocykl,i w dowodzie rejestracyjnym,karcie pojazdu i wszędzie mam wpisane rocznik 2000.Niestety sprzedający przy wypełnianiu pomylił się i wpisał na umowie kupna - sprzedaży rocznik 1999.Umowa została opłacona w skarbówce (nie wiem z jakiego rocznika wzięli opłatę,czy z dowodu czy z umowy) a następnie motor zarejestrowałem i dostałem miękki dowód.Za około tydzień mam przyjśc po twardy dowód itd.ale dzisiaj wychwyciłem ten błąd.Czy to ma jakieś znaczenie ? Wszędzie jest ok rocznik 2000,tylko ten błąd w umowie,wpisany 1999.Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,Maciek
Alex81
Obserwowany

03 Paź 2011, 23:05

Witam

Mam pytanie i prośbę o poradę.Kupiłem co prawda motocykl,i w dowodzie rejestracyjnym,karcie pojazdu i wszędzie mam wpisane rocznik 2000.Niestety sprzedający przy wypełnianiu pomylił się i wpisał na umowie kupna - sprzedaży rocznik 1999.Umowa została opłacona w skarbówce (nie wiem z jakiego rocznika wzięli opłatę,czy z dowodu czy z umowy) a następnie motor zarejestrowałem i dostałem miękki dowód.Za około tydzień mam przyjśc po twardy dowód itd.ale dzisiaj wychwyciłem ten błąd.Czy to ma jakieś znaczenie ? Wszędzie jest ok rocznik 2000,tylko ten błąd w umowie,wpisany 1999.Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,Maciek
Alex81
Obserwowany