Umowa kupna-sprzedaży samochodu

22 Lis 2011, 20:00

<Jeżeli źle trafiłem to przepraszam i proszę o przeniesienie tego posta>

Chciałem się dowiedzieć czy w takiej oto umowie można dopisać: Sprzedający oświadcza, że samochód o którym mowa w §.... nie brał żadnego udziału w kolizji w komunikacji---- np. że kupujący został poinformowany o wadach samochodu.
Jeżeli można zawrzeć takie coś to prosiłbym aby ktoś mi napisał parę tego typu paragrafów tylko językiem prawnym.
Bruksel
Nowicjusz

23 Lis 2011, 13:05

Zwyczajowo punkt wygląda następująco:

Sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma ukrytych wad technicznych, a Kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego, oraz potwierdza, iż zapoznał się z z dokumentami i oznaczeniami pojazdu i nie wnosi z tego tytuł żadnych zastrzeżeń.

Jednak bez problemu możesz go zmienić sformułowanie "Sprzedający oświadcza, że pojazd nie brał udziału w żadnym wypadku, oraz nie posiada wad...". Słyszałam też, że dodaje się na zasadzie załącznika raport o stanie technicznym.

przy umowie sprzedaży warto wpisać również dokładną datę (Z godziną) przekazania auta, jak kupujący później dostanie mandat, to nie będzie problemu z zapłatą:P

jest dużo gotowych wzorów umów na Google, radzę skorzystać :mrgreen:
emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...
    Volkswagen Polo R WRC - premiera w Monaco
    Od 2013 roku, począwszy od legendarnego Rajdu Monte Carlo (15 – 20 stycznia), Volkswagen będzie brał udział w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC). W sobotę 8 grudnia, przed 250 zaproszonymi gośćmi i dziennikarzami ...