Uno Clip

22 Kwi 2011, 10:56

Decyzja zapadła, po długich poszukiwaniach auta biorę od znajomego za przysłowiową czapkę gruszek uno 98r. Plan jest taki, żeby się nim rozjeździć a za rok, maks 2 kupić coś lepszego. Mam pytanie: Czy warto w ogóle spisywać umowe kupna, rejestrować to auto itd skoro nie zależy mi na tym kto jest właścicielem?? Czy poczekać aż się skończy obecne OC i dopiero wtedy brać na siebie??
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

22 Kwi 2011, 10:58

Jezeli w przypadku kolziji znajomy ci kase z ubezpeiczenei odda, i itp, bo do niego ta kasa pojdzie, a nie do ciebie, to mozesz miec zarejstrowany na niego. Tylko ze jak on ma OC w jakiejs egzotycznej firmie i np zaznaczone ze on tylko tym autem moze jezdzic lub inne rozne dziwy, to bys musial cos tam im doplacic zeby potem nie bylo problemow przy wyplacie ewentualnego odszkodowania.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

04 Maj 2011, 23:48

czyli warto spisać umowę i ewentualnie zapłacić podatek jeśli cena większa niż 1000 zł

tu masz umowę
[link wygasł]

tu możesz sobie deklarację podatkową pcc-3 wypełnić
[link wygasł]

tu możesz o OC poczytać i ewentualnie wybrać najlepszą z 15 firm ofertę online
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...