Uparłem się a wszyscy mówią nie! POMÓŻCIE!!!!!!

16 Lis 2008, 12:23

Ludzie pomocy!
Mam 20 koła i jest to budżet nieprzekraczalny. Potrzebuję samochód rodzinny (2+2+ wózek , foteliki, bambetle). Będę jeżdził głownie po mieście , czasem trasa. Na co się uparłem? Na Tosię avensis w starej budzie. Myślę że z silnikiem 1.6 bo w mieście 2.0 diesel to za duzo. Czy w tej cenie kupię lepiej? Siedziałem godzinami w wyszukiwarce rozmawiałem z mechanikami, zaczepiam włascicieli tosi i nadal nie wiem co zrobić! Prosze pomóżcie!!!
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

16 Lis 2008, 13:00

O chłopie... za 20k to mozesz miec passata kombi z 2000r albo i wyżej. Myślę, że diesel 2.0 to optymalny silnik zarówno na miasto jak i trasę.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

16 Lis 2008, 13:04

Toyota Avensis samochód udany. Ładna stylistyka nadwozia. Musisz tylko trafić na zadbany egzemplarz. Co do 2.0 diesel. W mieście powinien spalić ci mniej niż benzyna 1.6 ...

Co do innych propozycji
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Volkswagen Passat 1.9 tdi 110 km. Samochód dynamiczny do tego spalanie jak na te osiągi małe, jeśli mimo tego spalanie dla ciebie będzie za duże jest jeszcze 90 konny silnik. Wielkość powinna wystarczyć na twoje wymagania, ale jeśli nie to jest jeszcze opcja kombi ;)

Co do innych może być: Skoda Octavia 1.9 tdi, Audi a4 1.9 tdi (wersja sedan dosyć mała)
Marzenie - Zobaczyć w swoim garażu :
BMW M3
Audi RS6
Dodge Charger 1967r.
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

16 Lis 2008, 13:09

kombi czy van? (wiem - vany średnio się nadają do miasta wg 'znawców) ale jakbyś chciał się zdecydować na vana do tej kwoty to mogę Ci polecić Renault Espace, ojciec posiada 97r 2.0 benzyna + gaz (jeździ tylko po mieście praktycznie - ale nie jest to jazda 10km/dzień) Jeździ się tym bdb, nie psuje się, od nowości dopiero przy 312 =/- tys wymieniane zawieszenie a reszta od nowości (nie mówię o rzeczach typu, płyny, filtry, klocki :) ) Osobiście żadko nim jeżdżę, ale do jazdy ciasnym hatbackiem się to nie umywa.
adelon
Początkujący

16 Lis 2008, 13:28

No właśnie.
na kombiaka byłem nastawiony od zawsze ale teraz sobie myślę że sedan w zupełności wystarczy. Po raz kolejny słysze o passacie. Naprawdę uważacie że w tej cenie lepszy od avensis? A jak jest z częsciami do tosi? Mechanik mnie straszy że drożyzna. Mit czy prawda?
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

16 Lis 2008, 13:36

[link do oferty na Allegro wygasł]
Co wy na to?
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

16 Lis 2008, 14:00

akurat auta z gostynina omijaj z daleka
no chyba, ze kupujesz auto po pieknych fotach :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

16 Lis 2008, 16:10

No ten Avensis całkiem tłuściutki, ale widocznie wypucowany na sprzedaż.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

16 Lis 2008, 16:41

a czy avensis będzie ekonomicznym samochodem w mieście?
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

26 Lis 2008, 10:25

Pawlo napisał(a):akurat auta z gostynina omijaj z daleka
no chyba, ze kupujesz auto po pieknych fotach :)

Ta toyota to i tak już historia. A zdjęcia staram się robić dokładne, bo sam nieraz robię po 1200 km w jedną stronę i wiem jedno jak ktoś chce coś ukryć to robi słabe fotki !!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH

PS. poczytaj o niezawodności Toyoty, i kosztach naprawy chociazby wielowahaczowego zawieszenia w Passatach. Toyota sprzedana
jaras_gost
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

26 Lis 2008, 13:24

,tosia, jezdzi i jest prawie bezawaryjna ale...jak ci cos siadzie to zostawisz u mechanika wyplate.wiec cos w tym prawdy jest co mowi mechanik..powodzonka
lena
Nowicjusz

Miejscowość: slask

26 Lis 2008, 22:36

dsm_213 napisał(a):Po raz kolejny słysze o passacie. Naprawdę uważacie że w tej cenie lepszy od avensis?

a w zyciu...

dsm_213 napisał(a):A jak jest z częsciami do tosi? Mechanik mnie straszy że drożyzna. Mit czy prawda?

wejdz na strone intercarsu, na allegro i popatrz jakie sa ceny filtrow, tarcz i klockow, wahaczy itp, to bedziesz wiedzial
kpt
Nowicjusz

29 Lis 2008, 17:53

Szefowi ostatnoi w takim autku 2.0 diesel padł komputer.
Wierzcie lub nie ale zostawil u mechanika 3 tysiaki...
stasiowski121

29 Lis 2008, 23:19

Pawlo Wysłany: Niedziela 13:00, 16 Lis 2008 Temat postu: Re: Uparłem się a wszyscy mówią nie! POMÓŻCIE!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

akurat auta z gostynina omijaj z daleka
no chyba, ze kupujesz auto po pieknych fotach

Dlaczego trzeba je omijać?Umówiłem się tam na kupno merca(w cale nie taniego).One są kradzione czy bite czy co?!
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

18 Gru 2008, 16:58

nie wiem dlaczego tamten kolega napisał żeby auta z gostynina omijać z daleka. Sam jestem z gostynina i ta toyota o której była mowa w tym poście była moja. Auta w gostyninie są takie jak w całej polsce z przewagą aut importowanych głównie z niemiec i belgii.
jaras_gost
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin