Upatrzylem Seata Toledo - czy warto?

05 Lis 2009, 20:55

Siema!
Jak w temacie... wpadł mi w oczko pewien Seacik z allegro, oto namiary:

[link do oferty na Allegro wygasł]

gościu nie chce zbyt wiele za niego, przebieg tez w miarę ok jak na ten rok... sporo oferuje jak na ta cene... i tu moja obawa czy aby to nie jest jedna z tych "okazji" po której pozostaje płacz i zgrzytanie zębow na co warto zwrócić uwage? O co pytac?
Ja jestem nieco słabo okuty w temacie i w moim widzeniu autko może być zdrowo "wyśmigane" na moje pytanie czy autko ma przetłumaczone papiery, co jest do wymiany i jak sie zachowuje na drodze otrzymałem niezbyt treściwą odp:

Treść wiadomości:

Witam!

auto moim zdaniem zahowuje sie dobrze podczas jazdy
auto z niemic przyjechało na kołach. Seat jest do opłat.
naprawde 5000zł to nie jest duza kwota za taka zabawke bo auto jest
bardzo dynamiczne i ma bardzo duze przyspieszenie przez wydłużona skrzynie biegów
więć gorąco polecam!!!

Co wy na to?????
Prosze o jakieś rozsądne porady opinie, podpowiedzi czy warto sie tym zainteresować ?
Nie ma głupich pytań... są tylko głupie odpowiedzi!
Xoted
Nowicjusz

Miejscowość: małopolskie

06 Lis 2009, 06:54

Z tych zdjęć za wiele to niestety nie widać. Na 100% cofnięty przebieg. Auto najlepiej sprawdzić w jakiejś stacji kontroli, wtedy będziesz miał przynajmniej jakieś rozeznanie czy warto. Ale ja bym się na Twoim miejscu w taki "tuning" nie pchał...
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Lis 2009, 14:39

Trzeba jechac tam i sprawdzic.

Pozdro
Ostatnio edytowany przez Arko, 09 Lis 2009, 22:30, edytowano w sumie 1 raz
Arko
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

07 Lis 2009, 17:17

Dokładnie licznik cofnięty... Przez 11 lat 150tyś KM? No tak tylko do Kościoła wyciągany w słoneczne dni...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Lis 2009, 17:53

Nie warto a poza tym to nie wiesz jaka mial cene minimalna :) wiec nie kieruj sie tymi 2 tys
petero
Początkujący

Miejscowość: Poznań

07 Lis 2009, 18:04

Dzieki wszystkim za komentarze i sugestie :)

Nie nie... seat nie warty uwagi... sam sprzedawca za bardzo nie chce rozmawiac szczegolowo na jego temat wiec typowy kot w worku... tylko wizyta u mechanika albo w serwisie rozgryzie co tak naprawde w nimsiedzi a z pewnoscia wyjdzie ze trzeba bedzie sporo jeszcze w niego zainwestowac! Patrzac na moj zasob portfela nie bardzo to w chodzi w rachube :wink:

poza tym zdarzylem sie juz zakochac w pewnej Ibizie...
niestety... sprzedanej :sad: :sad: :sad:

no nic szukam dalej obiektu moich marzen
Pozdrawiam wszystkich automaniakow!
Nie ma głupich pytań... są tylko głupie odpowiedzi!
Xoted
Nowicjusz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus notuje świetne wyniki w Chinach
    Mimo pandemii koronawirusa, która uderzyła w sprzedaż samochodów na całym globie, Lexus notuje bardzo dobre wyniki na największym rynku motoryzacyjnym świata – w Chinach. W maju japońska marka osiągnęła ...