Urwana listwa przy bagażniku

20 Lis 2016, 21:08

Witam. Otóż mój znajomy przypadkowo urwał mi w tylnej klapie listwę w moim Focusie - tą nad rejestracją za którą ciągniemy by otworzyć bagażnik - chodzi o dokładnie taką srebrną listwę w której są lampki podświetlające tablice

Tutaj wstaiwam zdjęcia co dokładnie się urwało

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

http://i.imgur.com/7CWzlVW.jpg
http://i.imgur.com/MMXCSji.jpg

Jak to naprawić? Próbowałem takim silnym klejem to zrobić ale trzymało się tylko do mementu gdy chciałem pociągnąć do otworzenia bagażnika.
Urwał się w środku jeden z bodajże dwóch zawiasów

Myślałem jeszcze nad sklejeniem tego jakoś klejem na gorąco tylko muszę pożyczyć od kogoś takowy i nie wiem czy to w ogóle ma sens?
Kto inny mi podpowiedział żebym nawiercił i tak na wkręty to po prostu przymocować ale wolałbym uniknąć wiercenia...
moris299
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.8(115hp)
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Lis 2016, 12:12

moris299 napisał(a):Próbowałem takim silnym klejem to zrobić ale trzymało się tylko do mementu gdy chciałem pociągnąć do otworzenia bagażnika.
Urwał się w środku jeden z bodajże dwóch zawiasów
Myślę, że trzeba kupić taką listwę która nie będzie miał połamanych zaczepów. Tu klej może nie utrzymać tej listwy.
Jeżeli chcesz już kleić to trzeba by było dokładnie oczyścić oba elementy, wysuszyć i podgrzać trochę najlepiej żeby były ciepłe. Wtedy klej lepiej łapie. Oczywiście klej musi być mocny.

Tu masz nową [link do oferty na Allegro wygasł] za 150zł i oryginał z tego co widzę. Używki pewnie można dostać za połowę tej ceny (tylko żeby były z gwarancją wszystkich zaczepów).
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer
    Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...
    Adaptacyjne światła LED (2014)
    Dwa lata po wprowadzeniu systemu AHS w reflektorach ksenonowych, firma Lexus zastosowała zmodyfikowane rozwiązanie dla reflektorów opartych na diodach LED. W 2014 roku zaprezentowano system, w którym zamiast ...