Urwany rozrząd Volvo V40 - prośba o rade

08 Lip 2015, 21:00

Witam wszystkich. Od ubiegłego tygodnia mam "mały" problemik. Dysponuję takim volvo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - identyczne wyposażenie, wersja , tyle że kolor niebieski i felgi inne. W zeszłym tygodniu zerwał mi się rozrząd. Auto stoi obecnie u mechanika, który dzisiaj potwierdził tylko to co było wiadome - pogięte zawory i te sprawy. Koszt remontu ok.2000zł , więc oczywiście robić nie będę. Mam do was pytanie co w takiej sytuacji zrobić, żeby odzyskać chociaż z 1000zł ? Miałem sprzedawać auto, ponieważ "odziedziczyłem" je po matce i zacząłem zarabiać planowałem kupić coś taniego na gaz bo dosyć sporo jeżdżę, a tu taki klops :/ Dawać to na złom, bawić sie w jakieś rozbieranie auta i wyciąganie katalizatorów, skrzyni biegów.... co byście na moim miejscu zrobili ? Jestem spod Wrocławia. Dzwoniłem dzisiaj do UNIWERa i gość powiedział, że po cenie złomu jak silnik rozwalony. Dzięki za wszystkie rady z góry.
AnotherWorld
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 10 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: *******

09 Lip 2015, 09:02

Sprzedaj w całości, może ktoś kto remontuje S/V40 kupi na części. Cudów się nie spodziewaj.
Jak już wystawisz do sprzedaży wrzuć tu link roześlę po znajomych.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Na światowej premierze modelu ADAM podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu zaprezentowane zostanie unikalne rozwiązanie, dostępne w wyposażeniu opcjonalnym nowego, niewielkiego samochodu Opla. Odwiedzający ...
    Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...