Urwany rozrząd Volvo V40 - prośba o rade

08 Lip 2015, 21:00

Witam wszystkich. Od ubiegłego tygodnia mam "mały" problemik. Dysponuję takim volvo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - identyczne wyposażenie, wersja , tyle że kolor niebieski i felgi inne. W zeszłym tygodniu zerwał mi się rozrząd. Auto stoi obecnie u mechanika, który dzisiaj potwierdził tylko to co było wiadome - pogięte zawory i te sprawy. Koszt remontu ok.2000zł , więc oczywiście robić nie będę. Mam do was pytanie co w takiej sytuacji zrobić, żeby odzyskać chociaż z 1000zł ? Miałem sprzedawać auto, ponieważ "odziedziczyłem" je po matce i zacząłem zarabiać planowałem kupić coś taniego na gaz bo dosyć sporo jeżdżę, a tu taki klops :/ Dawać to na złom, bawić sie w jakieś rozbieranie auta i wyciąganie katalizatorów, skrzyni biegów.... co byście na moim miejscu zrobili ? Jestem spod Wrocławia. Dzwoniłem dzisiaj do UNIWERa i gość powiedział, że po cenie złomu jak silnik rozwalony. Dzięki za wszystkie rady z góry.
AnotherWorld
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 10 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: *******

09 Lip 2015, 09:02

Sprzedaj w całości, może ktoś kto remontuje S/V40 kupi na części. Cudów się nie spodziewaj.
Jak już wystawisz do sprzedaży wrzuć tu link roześlę po znajomych.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...