REKLAMA
Witam. Dzisiaj przy zamykaniu bagażnika w mojej lagunie 2, pękł sworzeń tulejka w zawiasie która łączy klape bagażnika i dach. Nie wiem jak to dokładnie opisać gdyż to nie moja dziedzina.
Są dwa zawiasy po lewej i prawej stronie. Z lewej wszystko dobrze.
Z prawej sworzeń, tuleja która łączy zawias dachu do klapy pękł. Nie wiem czy jest składany z dwóch części czy nie, bo rozleciał się na dwie części gdyż był zardzewiały. Dodam tylko, że z lewej strony u góry klapy spowodowało, że troche wgniotła się blacha. Ale to jest mniejszy już problem bo wiadomo z tym do blacharza.
Bo zawias montuje się jedną część do dachu a drugą do klapy. No i właśnie to łączenie w tym zawiasie mi pękło.
O tyle dobrze, że przy pomocy kolegi udalo mi się ściągnąć siłowniki i ustawić prowadnice w zawiasie by klapa się zamknęła.
Nie wiem co mogę teraz zrobić, klapy na pewno nie wymienie.
Szukać nowych zawiasów czy po prostu wbić nowego bolca i gdzie dostać takie bolce? Czy w sklepie motoryzacyjnym jak pójdę i powiem o co chodzi to będą wiedzieć?
Na allegro jak są zawiasy to do kombi. A ja mam hatchbacka.
I pytanie czy mogę tak jeździć z tym? Czy to sie nagle nie otworzy?
Czy mógłbym prosić co w takim razie zrobić? Niebawem zaczyna sie sezon wyjazdowy więc bagażnik jak najbardziej musi być sprawny.
Prosze o pomoc i dziękuję.