REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raczej + 300zł na początek bo żeby je zaaplikować trzeba kupić adaptery które tyle kosztują.PhantomASA1 napisał(a):trzeba sie liczyc z kosztem dodatkowym ok.250 zl co 10 tys .km,warto jednak
Regulujesz tam ilość kropli. Generalnie przy spalaniu około 10 litrów gazu na 100km bańka 1L powinna wystarczyć na 10tyś. km. Tu nie ma co przesadzać z ilością podawanego oleju. Regulowałem to z kolegą w Toyocie z silnikiem 1.8 gdzie średnie spalanie gazu było w okolicach 9-10 litrów na setkę i na wolnych obrotach przy w pełni rozgrzanym silniku była jedna kropla na 13-15 sekund, ale przy 2500 obr. była już jedna kropla na 7-9 sekund. Przy tak ustawionym dawkowaniu lubryfikacji wychodzi litr na 10tyś. km. Możesz pokombinować na bańce masz podziałkę powinno ci wyjść około 100ml na 1000km i będzie ok.divertalive napisał(a):Przeczytałem,że na pojemniku do lubryfikacji jest zawór,którym reguluje się poziom wlewu tej substancji czy powinienem coś tam zmieniać? ile mniej więcej tego płynu się tam powinno zaaplikować?
Jeżeli było to na gazie to prawdopodobnie potrzeba zerknąć na parametry pracy na LPG i odpowiednio skorygować.divertalive napisał(a):mam problem z (pomarańczową kontrolką silnika,która dziś mi się zaświeciła)