@up
BMW na pierwszy samochód odpada, i na pewno nie ze starszych wersji (a na nowe mnie nie stać
) - za dużo tego jeździ po ulicach i mimo że lubię te samochody, to już styl
niektórych właścicieli, który wpływa na image marki już nie bardzo
Może kiedyś (za 10 lat jak mnie będzie stać
) kupię jakieś 125i w Coupe, choć jeśli BRZ lub GT86 stanieje to będę się wahał.
@szybki
Mnie się nie podoba ogólnie Colt CZ w wersji 3D (szczególnie tył) - wygląda jakby ktoś go na siłę przyciął, długie przednie drzwi również się do tego przyczyniają
Gdybym brał pod uwagę turbo to bym się zastanawiał nad Ibizą Cuprą 1.8T (150 czy 180KM), bo razem z MG ZR najbardziej mi się podoba. Nie mówię, że ten Colt 1.5 Turbo jest zły, ale jakoś nie chce mieć turbo w pierwszym samochodzie (uraz przez diesla?)
Bo gdybym brał pod uwagę turbo to razem z Coltem na liście były by i VAGi, ale jak wspomniałem preferowałbym wysokoobrotowe silniki poniżej 2litrów. I nie jest prawdą, to co napisałeś, że szukam silnika z mocnym dołem - szukam z mocną górą. I właśnie przy zmiennych fazach rozrządu ma się mocną górę i oszczędny (jak na oferowaną moc) dół
Czy jakiś właściciel MG ZR mógłby wypowiedzieć się jak on jeździ na torze, a jak po zwykłych drogach
?