Ustawienia użytkownika - Hyundai I20

22 Lip 2020, 12:08

Jestem całkiem nowym użytkownikiem H i20 z zerowym praktycznie doświadczeniem z tym modelem samochodu. Nie wiem jak w komputerze pokładowym wejść w Ustawienia użytkownika, żeby ustalić w nich takie rzeczy jak np. Auto-reset zużycia paliwa w momencie tankowania, albo ilość mignięć kierunkowskazu przy zmianie pasa ruchu. To, co widzę w Instrukcji (baaardzo obszernej - ok 600 stron!) nie do końca pokrywa się z tym, co ja mam w swoim aucie. Dlatego dołączam zdjęcia z przyciskami na kierownicy i wyglądem panelu radia / systemu multimedialnego. Proszę o pomoc!
Ustawienia użytkownika - Hyundai I20 Ustawienia użytkownika - Hyundai I20
Ustawienia użytkownika - Hyundai I20
Amigo47
Obserwowany

Zdjęcia: 4

22 Lip 2020, 13:53

Amigo47 napisał(a):Auto-reset zużycia paliwa w momencie tankowania

A jak masz to dokładnie w instrukcji napisane? Wiem, że nie wszystkie modele to miały i zależało to od wyposażenia.

Tu masz opis:
Zerowanie automatyczne
Aby licznik średniego zużycia paliwa zerował się automatycznie przy każdym tankowaniu, w menu ustawień użytkownika wyświetlacza LCD należy wybrać tryb automatycznego zerowania.

W trybie „Auto Reset” (zerowanie automatyczne) licznik średniego zużycia paliwa zeruje się (wskazanie „---”), kiedy prędkość pojazdu przekracza 1 km/h po dolaniu ponad 6 litrów paliwa.

Amigo47 napisał(a):albo ilość mignięć kierunkowskazu przy zmianie pasa ruchu.
A jak masz w tej chwili? Ile razy miga ci kierunkowskaz jak lekko naciśniesz przełącznik i puścisz? Sprawdź na postoju i podczas jazdy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Lip 2020, 14:43

Z autoresetem w instrukcji jest chyba dokładnie tak, jak napisałeś. Problem jednak w tym, że ja nie potrafię włączyć tych "ustawień użytkownika". Co trzeba zrobić, żeby to menu ustawień na ekranie się pojawiło? Jak już będzie - myślę, ze sobie z tymi ustawieniami poradzę... A kierunkowskaz miga mi trzy razy. Chciałem zmienić na 5...
Amigo47
Obserwowany

Zdjęcia: 4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Foteliki samochodowe dla małych pasażerów!
    Tylko 7% małych pasażerów podróżuje w odpowiednio zabezpieczonych fotelikach samochodowych, a do aż 40% poważnych wypadków z udziałem dzieci dochodzi podczas podróży krótszych niż 3 kilometry! ...