Ustawienie rozrządu vw golf II 1.3

05 Lis 2008, 12:14

Przy założeniu paska muszę ustalić znaki na wale i na wałku rozrządu, na wałku jest znak na kole pasowym i na głowicy więc z tym nie mam problemu, pytanie gdzie szukać znaku na wale? jutro będę brał się za to a nie będę miał wiele czasu więc wolałbym od razu wiedzieć co z czym, bez rozkminiania. Z góry dzięki!
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

05 Lis 2008, 19:40

kolego zarar poszukam schematu i jeżeli coś znajdę to ci wyśle na maila
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock

17 Lis 2008, 09:43

rozrząd ustawiony golf śmiga jak nowy! Na kole zamachowym są dwa znaki blisko siebie, trzeba kręcić do przodu wałem tak żeby było widać drugi znak, wtedy na kółku od rozrządu kropka musi się zgrać ze strzałką na plastikowej osłonie.
bodziokardasz
Zaawansowany

02 Gru 2009, 08:48

autolucas napisał(a):kolego zarar poszukam schematu i jeżeli coś znajdę to ci wyśle na maila

Czy maja panowie jeszcze ten schemat jesli tak to prosze was o przeslanie
kamill1987
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

02 Gru 2009, 19:16

właśnie tutaj napisałem
Na kole zamachowym są dwa znaki blisko siebie, trzeba kręcić do przodu wałem tak żeby było widać drugi znak, wtedy na kółku od rozrządu kropka musi się zgrać ze strzałką na plastikowej osłonie.

koło zamachowe- tam gdzie sprzęgło, widać je po wyjęciu małej plastikowej zaślepki
bodziokardasz
Zaawansowany

19 Gru 2009, 19:43

Czy może mi ktoś pomóc jak ustawić rozrząd przy vw 1.6 na gaźniku??? pozdrawiam wszystkich
endriu_alex
Nowicjusz

Miejscowość: Poświętne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nasz wiek, doświadczenie i bezpieczeństwo na drodze
    Możliwość swobodnego poruszania jest fundamentem wolności i niezależności. Od najmłodszych lat szukamy rozwiązań, które zwiększają naszą mobilność. Na początku uczymy się poruszania i korzystania z dostępnych środków ...