Usunięcie katalizatora w Focusie

22 Mar 2009, 11:50

Na początek wymieniłbym filtr paliwa.
piotr2273
Aktywny

• 22 Mar 2009, 13:35

To prawda, najczęstszą przyczyną przerywania przy pewnym zakresie obrotów jest przebicie na przewodach zapłonowych,pytasz o przewody?Polecam SENTECH-y ferrytowe,bylem zdumiony jak silnik potrafi korzystniej i inaczej pracować w porownaniu ze zwykłymi silikonowymi bez tego rdzenia ,nie sa drogie,kupisz do każdego modelu samochodu.JAN MORY też są b.dobre!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

22 Mar 2009, 16:20

a czy dobrze kupiłem świece iskrowe firmy Motorkraft? a przewody to kupie SENTECH no i ten filtr paliwa i zobaczymy, obym miał juz klopot z głowy...

a także dodam że przerywa mi jak jadę powoli na wyższym biegu i gwałtownie przyśpieszam, robi to w zakresie gł od 1000 do 3000 tyś obr. /
    / myśle że wtedy także minie ten problem..
    byczekV
    Nowicjusz

22 Mar 2009, 17:15

Te świece jeśli się nie mylę Ford zakłada na pierwszy montaż do swoich samochodów,podobnie zaleca olej też swój,na pewno pojeżdzisz na nich,nie będziesz miał problemów!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

22 Mar 2009, 17:51

Tak się uparłem od początku przy filtrze paliwa,bo on też mógł być,
    przyczyną przerywana przy dodawaniu gazu,był najtańszy,i chciałem
    go wymienić jako pierwszy.Pamietam jak kilka lat temu poznałem dobrego mechanika,i miałem ten sam problem,przy dodawaniu gazu auto przerywało,nie miałem zielonego pojęcia o samochodach,Marian od razu
    powiedział,jak kopułka jest Ok to kable.I miał racje.
    piotr2273
    Aktywny

23 Mar 2009, 22:23

Witam.
    Dzisiaj zmieniłem filtr paliwa (lepszej, droższej firmy) i jak narazie jest ok, samochód już nie szarpie ani nic, jeśli będzie dalej problem to wymienię jeszcze przewody zapłonowe SENTECHA
    dzięki za pomoc
    pozdrawiam
    byczekV
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
      Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...
      SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
      Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...