Usunięcie powłoki hydrofobowej

19 Lis 2010, 18:40

Witam wszystkich serdecznie.

Chciałbym prosić o poradę w sprawie całkowitego usunięcia powłoki hydrofobowej z przedniej szyby.
Zgodziłem się na jej nałożenie przy wymianie szyby i teraz żałuje bo podczas pracy wycieraczek powstają straszne smugi.

Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie.

Pozdrawiam
Marcin
malyaviator
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

19 Lis 2010, 20:42

malyaviator napisał(a):Witam wszystkich serdecznie.

Chciałbym prosić o poradę w sprawie całkowitego usunięcia powłoki hydrofobowej z przedniej szyby.
Zgodziłem się na jej nałożenie przy wymianie szyby i teraz żałuje bo podczas pracy wycieraczek powstają straszne smugi.

Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie.

Pozdrawiam
Marcin

Moja porada będzie taka - jak zachwalali , namawiali, zapewniali, a jest problem , to jedż do nich . Zgłoś problem . Jeśli stwierdzą że masz kijowe wycieraczki , to niech zamontują nowe . Dalej będzie to samo ..............to ich kłopot , a nie Twoje zmartwienie .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lis 2010, 20:50

Byłem i dowiedziałem się że to jest taki malutki minus że jest "delikatna" mgiełka.

Kurcze może spróbować jakimś rozpuszczalnikiem, acetonem .... sam nie wiem
malyaviator
Nowicjusz

19 Lis 2010, 21:10

malyaviator napisał(a):Byłem i dowiedziałem się że to jest taki malutki minus że jest "delikatna" mgiełka

A Ty piszesz o strasznych smugach .........więc ?
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lis 2010, 21:47

bonifacy napisał(a):
malyaviator napisał(a):Byłem i dowiedziałem się że to jest taki malutki minus że jest "delikatna" mgiełka

A Ty piszesz o strasznych smugach .........więc ?

punkt widzenie zależy od punktu siedzenia
malyaviator
Nowicjusz

17 Lis 2014, 09:45

Nie wiem gdzie robiłeś, ale z tego co się orientuję to w hydrofobizacji specjalizuje się sieć [reklama]. Skoro więc nakładają to powinni też może potrafić to usunąć?
marenowacki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Mondeo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Isolde Holderied - Alpejska Błyskawica z Toyoty
    Isolde Holderied to jedna z najbardziej utytułowanych zawodniczek rajdowych świata. Uznawano ją nawet za następczynię legendarnej Michele Mouton. Startowała samochodami wielu marek, jednak największe sukcesy w rajdach WRC ...