Zależy jak bardzo jest zaawansowana rdza. Ogólnie po któtce Obczyścić rdzę ile można Zastosować konwerter na rdze ( ja używam wutrh) Podkład epoksykowy Baranek
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
No jak chcesz mieć dobrze zrobione no to niestety to kosztuje, możesz kupić tańszy odpowiednik "polrust" jest na tej samej zasadzie. Możesz też kupić r-stop ale na podłogę i zawieszenie będzie trudniej go zaaplikować Litr Ci wystarczy spokojnie na całe podwozie. Pamiętaj tylko przy aplikacji odlewac środek do osobnego pojemnika jak aplikujesz pędzlem. A ogólnie masz kompresor żeby baranek położyć?
Wystawa Techno Classica - Audi świętuje dwa jubileusze Podczas tegorocznych targów samochodów zabytkowych Techno Classica w Essen, które odbędą się od 10 do 14 kwietnia, Audi Tradition będzie świętować dwie znaczące rocznice. W hali numer siedem, marka z ...
Gruba odzież, a nurkowanie podczas hamowania Gdy na zewnątrz panują niskie temperatury, większość osób wsiada do samochodu w zimowym ubraniu, często składającym się z wielu warstw. Nie jest to jednak ani wygodne, ani bezpieczne, szczególne w przypadku ...
Ja stosowałem Brunox Epoxy. Umyłem podwozie, wyczyściłem miejsca z rdzą z grubsza bo lekki nalot rdzy musi zostać żeby środek z nią zareagował. Preparat nakładałem częściowo pędzelkiem, a częściowo w sprayu w zależności od dostępnego miejsca. Po wyschnięciu podkład akrylowy (APP Rally Haftgrund), a na sam koniec poszedł baranek z pistoletu.
Załączam zdjęcie jak to wygląda. Na górze na dwóch zdjęciach widać podwozie po nałożeniu Brunoxa, a na dole końcowy efekt.
0.5 masz polrust spokojnie możesz aplikować pędzelkiem, r-stop to jeden z lepszych środków antykorozyjnych. Ale jest chyba tylko w małych puszeczkach. Fosol też chyba jest ok ale nie stosowałem więc wypowiadać się nie będę.
jak benzyną czyścić sufit - analogicznie jak w przypadku podwozia ? na lewarku podwozie, przecież to będzie ciekło czym to, pędzlem czyścić czy czym benzynę na pędzel ? na szmatę ?
Do szybkiego usuwania rdzy polecam szlifierkę kątową i tarczę ścierną producenta obojętnie jakiego oczywiście na powierzchnie gdzie precyzja niema znaczenia.
Bez generalnego czyszczenia podwozia rudej się nie pozbędziecie. Profesjonalna naprawa polega właśnie na tym by oczyścic podwozie do zera, wypiaskować, miejsca w których rdza przeszła blachę na wylot wyciąć choć by plazmówką, zaspawać to ew. bardzo małe ubytki nawiercić i zacynować. Dopiero wtedy przydało by się cynkowanie, dobry podkład i na to warstwy bitumiczne.
Brunox??? Grudzień 2016:
Maj 2017:
Tak jak powiedziałem. Bez pozbycia sie wżerów korozji sama konserwacja czymkolwiek nic nie da. Jedyny plus taki że pod barankiem niczego widzieć dość długo nie będziecie. Ot taka frajda dla oka.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.