Uszczelka głowicy Seat Ibiza 1.4 mpi 8v

03 Lip 2018, 19:21

Witam.
Nie jestem zbyt ogarnięty jeśli chodzi o mechanikę samochodową.
Mój problem polega na tym że nie mogę znaleźć nigdzie uszczelki głowicy pasującej do mojego silnika (na allegro itp.). Samochód to Seat Ibiza II z 2001r silnik tak jak w temacie 1.4 mpi 8 zaworów. Wiem że takie silniki występują również w innych samochodach więc może po prostu źle wyszukuję ale przydałaby mi się pomoc, może znacie jakiś dobry sklep z częściami ale znacie samochody w których występuje taki sam silnik i może to ułatwi mi poszukiwania.
Dziękuje i pozdrawiam.
LordShadow47
Obserwowany

03 Lip 2018, 22:30

Nie rozumiem w czym masz problem . Szukając po marce pojazdu , pojemności motoru i jego mocy powinieneś znaleść co trzeba. Jak nie to po kodzie silnika. Dla Ciebie to będzie AAK, ANW, a patrząc po roczniku to AUD, choć to jeden i ten sam diabeł. Kod silnika znajdziesz na wlepce w bagażniku, na jej kopii w książce serwisowej lub ewentualnie na nalepce na pokrywie rozrządu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...