Uszczerbek lakieru na tylnym zderzaku

10 Gru 2015, 14:09

Ostatnio z własnej głupoty przywaliłem lekko tyłem samochodu. I mam uszczerbek lakieru na tylnym zderzaku.

Chciałem wykonać manewr zawracania, i nie zauważyłem drobnej przeszkody która była za samochodem.

W efekcie na tylnym zderzaku mam coś takiego:

Da się to zamaskować tanim kosztem, strasznie dam o moje autko i boli mnie za każdym razem jak na to patrze.
erdemo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2012
Auto: Fiat Uno
Silnik: 899
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

11 Gru 2015, 11:27

Lakier zaprawkowy w kolorze
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

28 Sty 2016, 12:45

Witam. Dolacze sie do tematu bo mam tez lekki problem ze zderzakiem xD
U mnie sytuacja wyglada tak
Zdjęcie
Auto tez jest troche brudne, ale widac mniej wiecej o co chodzi :)
Da sie jakos to troche zatuszowac? Nie musi byc to efekt super trwaly, nawet jakby mial trwac z tydzien xD ale zeby byl skuteczny.
Pozdrawiam!
hordej
Obserwowany

Auto: Nie mam

28 Sty 2016, 12:52

Obawiam się że tu w gre wchodzi tylko lakierowanie. Stary lakier jest mocno spękany z tego co widac na zdjęciu.
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

28 Sty 2016, 13:26

Auto nie jest moje. Takiej Pani i to jest auto służbowe. Problem polega na tym ze ona za tydzien ma te auto oddac i pewnie beda sprawdzac pobieżnie stan. Dlatego zalezalo mi na tym zeby chociaz przy tym oddawaniu wygladalo to jakos okey. Ale jak w gre wchodzi juz tylko lakierowanie :/ a ile mniej wiecej wynosi koszt takiego czegos?
hordej
Obserwowany

Auto: Nie mam

30 Sty 2016, 21:55

Lakier popękany, także tylko lakierowanie całości chyba że cię zadowoli zzlakierowanie tylko tego punktu wyglądającego na 3 mm x 1 cm (możesz to zrobic lakierem zaprawkowym). Co zaś lakierowania całego elementu, to będzie to koszt ok 300 zł (na białym ciężko się robi, bo odcień trudno dobrać).
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak działa bezstopniowa skrzynia biegów?
    Przekładnie manualne samochodów osobowych mają zwykle 5 lub 6 biegów, automatyczne często więcej. Rekordzistą jest Lexus, który w modelach LC 500 i LS 500 stosuje dziesięciobiegowy automat. Istnieją jednak ...