Uszkodzone lusterko, a wezwanie policji

27 Gru 2017, 09:49

Cześć,
ktoś postanowił wpaść na świetny pomysł i uszkodzić mi lusterko w samochodzie. Obecnie dynda na przewodzie do regulacji ustawienia. Czy wzywając policję powinienem się obawiać, że mi np. zabiorą dowód rejestracyjny do czasu naprawy pojazdu? Dodam, że jest to prawe, więc nieobowiązkowe lusterko, natomiast wątpię bym mógł się legalnie samochodem poruszać z tak dyndającym lusterkiem.
mirek92m
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 04 1992
Auto: Ford Fiesta
  • 27 Gru 2017, 22:01

mirek92m napisał(a):Dodam, że jest to prawe, więc nieobowiązkowe lusterko,
    a gdzie Ty to wyczytałeś źe prawe lusterko jest nieobowiązkowe? Skoro auto jest w nie wyposażone to musi być tyle. Dowód stracisz jak będziesz się poruszał tym autem.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Gru 2017, 10:11

mirek92m napisał(a):Obecnie dynda na przewodzie do regulacji ustawienia
    Zabezpiecz je tak żeby ci nie odpadło i nie urwały się kable.

mirek92m napisał(a):Czy wzywając policję powinienem się obawiać, że mi np. zabiorą dowód rejestracyjny do czasu naprawy pojazdu?
    Nie zabiorą bo nie poruszasz się tym samochodem aktualnie poza tym myślę, że wzywanie policji nic ci nie da, a będziesz miał dodatkowe zawracanie głowy.

Lusterko jest urwane na zaczepach?
    Sprawdzałeś jak zostało dokładnie uszkodzone.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

29 Gru 2017, 20:18

Z tego co wiem jak nie będziesz poruszać się tym pojazdem i nie złapią Cie nim jak się poruszasz to nie mają prawda odbierać Ci dowodu..
    gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2012 / relacja
      Po raz pierwszy w Polsce odyły się Targi Pojazdów 4x4 w Warszawie! Ogólnopolskie Targi Pojazdów 4x4 OFFROAD SHOW POLAND w Warszawie to innowacyjne przedsięwzięcie, wychodzące naprzeciw rosnącej rzeszy ...